GeriTatlı Tarifleri Harire tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Harire tatlısı tarifi

Harire tatlısı tarifi

Harire tatlısı, Mardin mutfağının en bilinen ve en sevilen tatlılarından biri. Taze üzüm şırasıyla ya da pekmezle yapılabilen harire tatlısı, her şekilde çok lezzetli oluyor. Kıvamı da puding gibi olan harire için ihtiyacınız olan temel malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte nefis harire tarifi ve püf noktaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre su
  • 1-2 çay kaşığı tarçın

Harire tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Un, şeker, pekmez ve suyu tencerede karıştırın.

Tencereyi kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Koyulaşınca içine tarçını ilave edip birkaç dakika daha pişirin.

Tatlıyı kaselere bölüştürüp soğuyana kadar bekleyin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…