Hamsili pide tarifi
Kendine özgü çok nefis bir lezzete sahip olan bu pideyi eminiz ki çok seveceksiniz...
Yapımı için malzemeler
- 12 adet hamsi
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- Alabildiği kadar un
- 1 tutam tuz
Hamsili pide tarifi Nasıl yapılır?
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, karabiber ve tuzda bekletin. Peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıp, bekletin. 1 bardak ılık süte yaş maya ve toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar tüm malzemeyi karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için 40 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın. İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.