GeriEt Yemeği Tarifleri Gulaş Yemeği Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gulaş Yemeği Tarifi

Gulaş Yemeği Tarifi

MasterChef Türkiye 2021’de yarışmacılar kadar yaptıkları yemekler de ilgiyle takip ediliyor. Bunlardan biri olan gulaş tarifi de en çok araştırılan lezzetlerden biri oldu. Peki, gulaş nasıl yapılır, hangi ülkenin yemeğidir? İşte, gulaş yemeği tarifi ve malzemeleri…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 ml domates püresi
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 1 adet defne yaprağı

Gulaş Yemeği Tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı tencerede eritin, sonrasında soğanları ilave edin.

Soğanlar pembeleşince ezilen sarımsakları atın ve 2-3 dakika kadar kavurun.

Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu çekene kadar pişirin.

Ardından baharatlarla birlikte mercanköşk, defne yaprağı ve domates püresini de ilave ederek karıştırın.

Sonrasında sırasıyla suyu ve unu ilave edin. Unu eklerken bir yandan da karıştırın ki topaklanmasın.

Tencerenin kapağını kapatın ve bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte etleri yumuşayana dek pişirin.

Sıcakken suyuyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gulaş Ne Demek, Hangi Ülkenin Yemeği?

Macaristan’a ait bir haşlama yemeği olan gulaş, et ve sebzenin birleşimiyle hazırlanıyor. Yemeğin adı Macarca'da ''sığır güden kişi, çoban'' anlamına gelir. Kuşbaşı doğranmış etlerle bir nevi çorba tarzında sunuluyor.