GeriHamur İşi Tarifleri Gravyer peynirli ve dereotlu ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gravyer peynirli ve dereotlu ekmek tarifi

Gravyer peynirli ve dereotlu ekmek tarifi

İçindeki peynir ve dereotunun kattığı lezzetle bu ekmek kahvaltılarınızın vazgeçilmezi haline gelecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 çay kaşığı instant maya
  • 180 mililitre ılık su
  • 300 gram buğday unu
  • 300 gram çavdar unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 60 gram ince rendelenmiş gravyer peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Gravyer peynirli ve dereotlu ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Su ve mayayı karıştırın ve 15 dakika bekletin. Yoğurma kabına unları, tuzu, şekeri ve rendelediğiniz gravyer peynirini alıp üzerine ince ince kıydığınız dereotunu da ekleyip karıştırın. Karıştırırken mayalı suyu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Bu hamuru üzerine nemli bir bez örterek bekletin.

Daha sonra hamura rulo şekli verin ve bu ruloyu içeriye doğru kıvırarak gül şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde üzerini örterek 40 dakika daha bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.