GeriMakarna Tarifleri Gnocchi (Niyokki) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gnocchi (Niyokki) tarifi

Gnocchi (Niyokki) tarifi

Patatesli makarna olan Gnocchi, İtalyan mutfağının meşhur yemeklerinden biri. Özel sosuyla da birleşince tadına doyum olmuyor. Evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Patates ve makarnanın bu halini çok seveceksiniz. Denemek isteyenler için gnocchi tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 4-5 adet domates
  • Fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Gnocchi (Niyokki) tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patatesi haşlayın.

Haşlandıktan sonra kabuğunu soyun ve püre haline getirin.

Üzerine yumurta ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru açtıktan sonra ince şeritler halinde kesin.

Kestiğiniz şeritlerden küp şeklinde 2'şer cm'lik küçük dilimler çıkartın.

Daha sonra kaynar suda yüzeye çıkana kadar haşlayın.

Sosu için de rendelenmiş domates, ince doğranmış fesleğen ve sarımsak, zeytinyağı, karabiber ve tuzu bir sos tenceresinde pişirin.

Gnocchi'ler, su yüzeyine çıkınca tencereden alıp sosun içine ekleyin.

Dilerseniz sosuyla özdeşleştikten sonra üzerine parmesan veya  kaşar peyniri ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...