GeriPilav Tarifleri Gizli orman yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gizli orman yemeği tarifi

Gizli orman yemeği tarifi

İtalyan mutfağının önemli yemeklerinden biri olan risottoya mantar çok yakışıyor. Masterchef yarışmasıyla daha da tanınan bu yemek Danilo Şef’in de yorumuyla farklı bir boyut kazandı. İmza tabağı olan yemeğe Gizli Orman adı ise mantar tuile altında bulunan farklı mantarlardan yapılan risottadan gelyor. Bir de son dokunuş olarak biberiye otunun dumanı ile tatlandırılan yemek büyük ilgi görüyor. Peki gizli orman yemeği nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 120 gram Arborio pirinç
  • 100 gram rende permesan
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 30 gram porçini mantar
  • 30 gram sığır dili mantar
  • 30 gram kanlıca mantar
  • 30 gram sarıkız mantar
  • 30 gram trompet mantar
  • 10 gram siyah trüf mantar
  • Birkaç dal maydanoz
  • 20 gram panko (ekmek)
  • 1 adet havuç
  • Yarım kereviz sapı
  • 20 gram taze kekik
  • 20 gram taze biberiye
  • 10 gram un
  • 20 ml zeytinyağı
  • 20 ml ayçiçek yağı
  • 5 gram amarant
  • Hibiscus baharati
  • Tuz 

Tuil için:

  • 40 gram sıvıyağ
  • 10 gram un
  • 90 mililitre su
  • 30 gram istiridye mantar
  • 30 gram kültür mantar
  • 30 gram kestane mantar
  • 10 ml zeytinyağı

 

Gizli orman yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları renk aldırmadan soteleyin, pirinci ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Nişasta kokusunu uçurun, tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın.

Risotto yaparken en önemli işlem karıştırmadır. Pirinç taneleri sürekli karıştırma risottonozun güzel kıvamda olmasını sağlar.

Dağ mantarlarını ayrı bir tavada soteleyin.

Risotto pişmesine yakınken mantarları ilave edin.

Tereyağı ve parmesan ilave etme işleminde, tereyağı soğuk olmalıdır. Hızlı bir şekilde pirinç tanelerini kırmadan hızlıca karıştırılmalıdır.

Tereyağı ekleyip biraz daha karıştırıp eriyene kadar devam edin, en son ocağın altını kapatıp, permasanı ekleyerek bağlayın. Tabii tuz eklemeyi de unutmayın.

Daha sonra tuili hazırlamaya başlayın.

Sıvı yağ, un ve su bir robot yarmıyla çırpılır ve bir kenara alınarak mantarları sarımsak, zeytinyağı ile sote edin.

Ardından robottan çekerek soğutulur, daha sonra diğer karışımla karıştırın.

Orta derece kısık ateste tavada küçük kepçeyle dökerek 1 dakika pişirildikten sonra tuiliniz şekillenecektir.

Tabaklama işleminde ise önce risottoyu daha sonra hazırladığımız dekor tuili ekleyin.

Son olarak bir tutam hibiscus baharatı ekleyin.

Kekik ve biberiye ile tütsüleyerek 1 dakika dumanında bekletin.

Afiyet olsun.