Satışı sabah 8'de başlıyor, 11'de bir tane kalmıyor!
Malezya mutfağının en beğenilen lezzetlerinden "roti canai", ülkenin zengin yemek kültüründe önemli bir yer tutuyor.
İçerik olarak Malezya usulü yağlı bazlama şeklinde tanımlanabilen roti canai, yağlı hamurun yoğrulup sacda kızartılması ve üstüne yumurta kırılmasıyla pişiriliyor.
Güneydoğu Asya ülkelerinden Endonezya, Brunei, Singapur ve Tayland'da da farklı malzemeler kullanılarak yapılan bu yemek, en çok Malezya'da tüketiliyor.
Malezya'nın Şah Alam kentindeki bir restoranın çalışanlarından Zalila Mohd Amin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır bu restoranı işlettiklerini fakat son iki yıldır roti canai hazırladıklarını belirterek, "Roti canai satmaya başladıktan sonra restoranın şöhreti daha fazla arttı. Ustalarımızın pişirme şekli ve kullandığımız malzemelerin kalitesi, kısa zamanda insanların beğenisini kazandı" dedi.
Günde yaklaşık 200 roti canai sattıklarını söyleyen Zalila, "Saat 08.00'de roti canai servislerine başlıyoruz ve çoğu zaman 11.00'den önce bitiyor" şeklinde konuştu. Zalila, sosyal medyanın da etkisiyle restoranın kısa zamanda çok tanındığını dile getirerek, "Sadece Malezyalı değil, burada yaptığımız roti canailerin lezzetini duyan çok sayıda yabancı turist de buraya uğrayıp geleneksel lezzetlerimizi deniyorlar. Şimdiye kadar Avrupa ülkelerinden, Japonya'dan ve Güney Kore'den turistleri burada ağırladık." ifadelerini kullandı.