'Sahurda ne yesem?' diye düşünenler için nefis hamur işi tarifleri
Sahurda hamur işi olmadan olmaz diyenlerden misiniz? Öyleyse listemize mutlaka bir göz atmalısınız. Zira sahur sofralarınızı şenlendirecek enfes hamur işi tarifleri derledik. Bayatlamayan poğaçalar, kısa sürede yapılan pişiler, nefis geleneksel lezzetler hep sizin için toplandı. İşte sahur keyfinizi iki katına çıkaracak benzersiz hamur işi tarifleri…
Poğaça kadar güzel şey var mı? Hele ki yumuşacık, bayatlamayan bol peynirli bir poğaçadan bahsediyorsak. Çay saatlerinizin kurtarıcısı olacak, yumuşacık peynirli puf puf poğaçanın tarifi denemek isteyenler için, bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Pişi özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde zevkle tüketilen bir hamur işi. Ancak mayalı hamurla yapılan pişiyi hazırlamak ve mayalanmasını beklemek biraz sabır gerektirebiliyor. Böyle durumlar için kullanabileceğiniz kolay ve mayasız bir pişi tarifimiz var. İnanmayacaksınız ama 10 dakikada hazır oluyor. Mutlaka denemelisiniz!
Boyoz denince akıllara hemen İzmir geliyor… İzmir’le özdeşleşmiş olan bu hamur işini yaparken az malzeme kullanarak çok lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz. Üstelik maya kullanmanıza da gerek yok. İzmir’in vazgeçilmez böreği olan boyoz tarifimiz denemek isteyenler için hemen aşağıda…
Göçmen böreği olarak da bilinen dızmana, içine lor, ekşimik ya da kesik konularak yapılan enfes bir hamur işimiz. Rumeli göçmenlerine ait bir tarif olan dızmana, muhacirlerin sıkça yerleştiği Eskişehir ve Trakya gibi yörelerimizde sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu nefis lezzete siz de sofralarınızda yer vermek isterseniz tarifimizi mutlaka deneyin, bayılacaksınız.
Son yıllarda krepler pancake’ler çok moda oldu ama bu lezzetin bizim mutfağımıza ait atası akıtmayı da unutmamak gerek. Temel olarak yumurta, süt ve unla yapılan akıtmayı sabah kahvaltılarında ya da 5 çaylarında zevkle tüketebileceğiniz gibi içine et vb. malzemeler koyup ana yemeklere de uygun hale getirebilirsiniz. İşte akıtma tarifi…
Kahvaltılarda ve çay saatlerinde kısa süre içinde hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz hamur işleri arıyorsanız, bazlama tam size göre. Mayalı bir hamurla yapılan bu geleneksel Anadolu lezzeti, yumuşacık oluyor ve sıcak sıcak yerken lezzetine doyulmuyor. Siz de denemek isterseniz bazlama tarifimiz hemen aşağıda...
Krep, pancake, akıtma gibi lezzetler, kahvaltılarda çok seviliyor ve çok sık tüketiliyor. Şimdi bu ekibe bir de kaşık dökmesi katılıyor. Her zaman dolabınızda bulunan malzemelerle, birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu kahvaltılık herkesi mutlu edecek. Kahvaltı dediysek, akşamüstü kahvaltısına da çok leziz olur. Afiyet olsun!