Pandemi Konyalıların etli ekmek aşkına engel olamadı
Konya’nın yöresel, meşhur tatları arasında yer alan ve ’coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmeğe talep, pandemi döneminde de yoğun oluyor.
Konya’nın yöresel, meşhur tatları arasında yer alan ve ’coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmeğe talep, pandemi döneminde de yoğun oluyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında müşterilerin ağırlanamadığı restoranlarda, paket servis ve ’gel-al’ hizmetleri veriliyor.
Konya'nın en çok bilinen yemeklerinden biri olan etli ekmek, 1200'lü yıllardan bu yana fırınlarda pişiriliyor. İlk defa 1923 yılında Konya'daki kebapçılar çarşısında kayıt altına alınıp, tanınmaya başlanan etli ekmek, 5 yıl önce de coğrafi işaret tescili aldı.
Asırlık lezzet etli ekmek, koronavirüs tedbirlerine uygun bir şekilde fırınlarda pişirilerek, paket servis ve ’gel-al’ şeklinde müşterilere ulaştırılıyor.
”Pandemi döneminden beri işletmemizde uyduğumuz kurallar devam ediyor. Tamamen paket servis sistemine döndük. Gelemeyen müşterilerimize paketlerini evlerine ve iş yerlerine götürüyoruz. Etli ekmek Konyamızın vazgeçilmez lezzeti. Kültürümüzde de vardır vazgeçilmez lezzetimizdir."
"Etli ekmek yemeyi özleyen insanlar telefon açıp sipariş verebiliyorlar. Biz de kuryelerimizle müşterilerimize bu lezzeti ulaştırmaya devam ediyoruz. Etli ekmek tatbik fırınında yenince daha güzeldir. İnşallah bu salgın bir an önce biter, yasaklar kaldırılır da biz de müşterilerimizi eskisi gibi ağırlarız."