Kızartmasını da Denemeniz Gereken Sebzeler
Tencerede pişirmeye alıştığımız sebzeleri bir de böyle deneyin!
Bamya Kızartması
Evde bamyaya burun kıvıran çocukları olanlar için, kesinlikle bamya yediren bir tarif bu. Bamyaları bir kaşık yağ ile karıştırıp fırında pişirin. Başka bir tencerede kavurduğunuz domates ve soğanlarla fırında pişmiş bamyayı karıştırın. Limon sıkmayı da ihmal etmeyin. Ya da küçük küçük doğradığınız bamyaları önce yumurta sonra un ile buluşturarak da kızartabilirsiniz.
Karnabahar Kızartması
Karnabaharın kızartmasını denemeyen kaldı mı? Öyleyse buyursunlar! Geniş bir kapta karnabaharların çiçek kısımlarını zeytinyağı, tuz, zencefil, karabiber ile karıştırıp geniş bir tavada kızartın. Üzerine dereotu serperek servis yapabilirsiniz.
Brüksel Lahanası Kızartması
Brüksel lahanalarınızı ortadan kesin ve limonlu bir suda haşlayın. Bir kasede un, tuz, süt, az sirke ile yaptığınız sosa lahanaları bulayın ve kızartın. Kalorisini düşürmek isterseniz önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.