İftar menüsü için lezzetine doyum olmayan patlıcanlı yemek tarifleri
Patlıcan en sevilen sebzeler arasında başı çekiyor, özellikle de yaz aylarında. Çok sevdiğiniz patlıcana iftar sofranızda da yer vermek isterseniz bu tarifleri mutlaka deneyin. Patlıcan sevenleri mest edecek, sevmeyenlere ise fikir değiştirtecek nefis patlıcanlı yemek tariflerimiz hemen aşağıda…
Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biri hiç tartışmasız patlıcan. Patlıcanla yapılan yemeklerin en haşmetlisi de karnıyarık olsa gerek. İftar sofralarınıza renk katacak, herkesin ayakla alkışlayacağı karnıyarık tarifimiz aşağıda...
Patlıcan çok sevilen, adeta fanatikleri olan bir sebze. Bu sebzeyle yapılabilecek yemeklerin de sonu yok doğrusu. Börekten pilava, beğendiden imambayıldıya çeşit çeşit patlıcanlı yemekler yapabilmek mümkün. Eğer patlıcan dağarcığınıza bir yemek daha eklemek isterseniz patlıcan kapamayı deneyin. Görüntüsü de lezzeti de son derece mükemmel olan bu yemeğin tarifi içeriğimizde…
Siz de nefis ve pratik bir patlıcan yemeği yapmak istiyorsanız ve az malzemeli bir tarif arıyorsanız, aşağıda tarifi bulunan Lezizz usulü patlıcan yemeğini mutlaka denemelisiniz. Kısa sürede hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz etli patlıcan yemeğini çok beğeneceksiniz.
Ekşili dolma olarak da bilinen kuru sebzelerden yapılan dolmaları daha önce denemediyseniz sıkı durun, bu tarifle kuru sebzelerle yapılan ekşi dolmalara bayılacaksınız. Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, ılık ve soğuk tüketildiğinden dolayı, yemeğini bugün yapıp yarın tüketenler için oldukça pratik bir tarif. Siz de bu tarifi denemek isterseniz detaylar hemen aşağıda…
Yağlı hamur katlarının arasındaki enfes patlıcanlı iç harcıyla çok lezzetli bir hamur işi, sütlü patlıcanlı börek. Ağızda dağılan çıtır hamur ve patlıcanın uyumu herkesi kendine hayran bırakıyor. Bu çok lezzetli böreği denemek isterseniz, sütlü patlıcanlı börek tarifimiz hemen aşağıda… Yanına da ayran yapmanızı tavsiye ediyoruz ama son karar elbette sizin...
Adı da görüntüsü de çok şey vadediyor ve insanı korkutuyor. Ancak islim kebabı aslında çok ama çok pratik bir tarif. Köfteleri ve patlıcanları hafifçe kızartıp şekil vererek fırına atmanız yeterli. Hem göze hem de damağa hitap eden islim kebabı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Et yemeklerine en çok yakışan sebzelerin başında hiç şüphesiz patlıcan geliyor. Patlıcan-et ikilisinin en muhteşem eseri de hünkar beğendi olmalı. Beşamel sosuyla karışmış közlenmiş patlıcanın üzerindeki kuşbaşı etlerin damağınızda bırakacağı iz ve sizde yaratacağı mutluluk vazgeçilmezlerinizden olacak. Mutlaka deneyin!
Şarkılara bile konu olmuş şakşukayı sevmeyen yoktur. Patlıcan, biber ve patatesin domates sosuyla benzersiz bir birleşimi olan şakşuka yapılışının kolaylığına kıyasla orantısız bir lezzet kaynağıdır. Sizin de çok zorlanmadan yapabileceğiniz şakşuka tarifi sofranızı şenlendirmeyi bekliyor…
Anadolu et yemekleri açısından çok zengin bir coğrafya. Özellikle kebap denince neredeyse her şehrin adıyla anılan bir kebabı mevcut. Bunlardan biri de Sivas kebabı. Patlıcan, domates, biber ve kuzu etiyle yapılan Sivas kebabının tarifini aşağı bırakıyoruz. Deneyip yorumlarınızı paylaşmaya ne dersiniz?