Anavatanı Amerika kıtası ama artık Türkiye'de de çok seviliyor
Antalya’da, Amerika kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye’ye ilk olarak 1953’te getirilen pikan cevizinde hasat dönemi başladı.
Çok kıymetli, şifalı bir meyve olduğuna vurgu yapan Osmanağaoğlu, "Doğadaki en yağlı dört meyve türünden biri. Doymamış yağ oranı yüzde 72. Tek başına kolesterolün ilacı, bir kolesterol hastasının pikan yiyerek sağlığına kavuşması mümkün. İlaçlara gerek yok, çok sağlıklı, damar sağlığı açısından çok faydalı. Çocuklara yönelik de çok besleyici. Çinko, magnezyum açısından zengin. İnşallah Türkiye’de de tanınacaktır" dedi.
’KARGALAR ORTAĞIMIZ GİBİ’
ABD ve Avrupa’da 300 gramı 5 dolarken, Türkiye’de kilogramının normal cevizin 10 lira üstünde ve 40 TL civarı olduğunu belirten Osmanağaoğlu, hasat dönemindeki en büyük sıkıntının ise kargalar olduğunu söyledi. Kargalarla mücadelede ağaçlara CD astıklarını ve tüplü ses patlayıcı kullandıklarını anlatan Osmanağaoğlu, Kargalar ortağımız gibi onlar da faydalanıyor, nasiplerini alıyor. Meyve olgunlaşmaya başladığı andan itibaren bahçemizde sabah kahvaltısı, akşam yemeği, kargalarımız bol miktarda oluyor. Onlara karşı önlemi tabii vurarak, öldürerek yapmıyoruz" dedi.