GeriEt Yemeği Tarifleri Fodula (Ekmek dolması) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fodula (Ekmek dolması) tarifi

Fodula (Ekmek dolması) tarifi

Bayatlamış ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan Fodula, uzun süre mayalanmış, kabuğu normal ekmeklere göre biraz daha kalın, yuvarlak, özel bir dolmalık ekmekten yapılır. Bu nedenle fodula’nın diğer bir adına da ekmek dolması denir. Dolmalık ekmek bir, iki gün bekletildikten sonra hafif bayatladığında fodula tarifi yapımı için kullanılmaya hazır demektir. Siz de evde ailenize farklı bir alternatif yemek hazırlamak istiyorsanız, işte fodula tarifi ve malzemeleri…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yuvarlak tam buğday ekmeği
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 1 çay kaşığı anason
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet domates (kabukları soyulup, doğranmış)

Üzeri İçin;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı adaçayı

Fodula (Ekmek dolması) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.

Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.

Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Bir yandan da ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağı sosu üzerine gezdirin.

175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde fırında pişirin. Afiyet olsun…