GeriBalık Tarifleri Fırında uskumru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında uskumru tarifi

Fırında uskumru tarifi

Uskumru, denizlerimizin en sevilen balıklarından. Genelde seyyar balıkçılarda balık ekmek olarak karşımıza çıkan uskumru, evde de kolayca ve lezzetli bir biçimde pişirilebilir. Sizin için nefis bir fırında uskumru tarifi hazırladık. İşte fırında uskumrunun malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet uskumru
  • 1 adet kuru soğan
  • 8 adet cherry domates
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal biberiye

Sosu için:

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet portakalın suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında uskumru tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları temizleyip yıkayın ve kurulayın.

Fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın, limonu ince ince dilimleyin, sarımsakları soyun.

Soğan, sarımsak, limon, cherry domates ve biberiyeyi balıkların aralarına yayın.

Sos için olan malzemeleri sıkıştırıp fırındaki malzemenin üzerine gezdirin.

Üzerini pişirme kağıdıyla kapattığınız balıkları 200 derecede ısıttığınız fırına verin.

20-25 dakika kadar pişirdiğiniz balıkların üzerinde pişirme kağıdını alıp bir 10-15 dakika daha pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…