Not: Firiğin cinsine göre su miktarı değişir. Firiği, Kilis ve ya antep baharatçılarından temin edebilirsiniz.
Son Güncelleme:
Firik pilavı tarifi
Kolayca yapabileceğiniz firik pilavı tarifini öğrenmeye hazır mısınız?
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı firik
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı ılık su
- Tuz
Firik pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Firikleri çok iyi ayıklayın çok az sudan geçirin. (Çok yıkarsanız kendine has lezzeti gider.)
Şehriyeleri rengi dönene kadar tereyağında da kavurun. Firikleri de içine atın. Tuz ilave edip iyice kavurun. Üzerine su ilave edin ve 5 dakika harlı ateşte, daha sonra da suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Firik bulgur veya pirinç gibi tam pişmez hafif sert kalır.