GeriMeze Tarifleri Fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fava tarifi

Fava tarifi

Fava Ege bölgesinde en sevilen mezelerden. Bazı yerlerde dereotu, taze soğan ve diğer yeşilliklerle ve limonla servis edilen fava, Manisa’da sadece zeytinyağı ile sunuluyor. Sizin için Manisa mutfağından fava tarifi hazırladık. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru bakla içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fava tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları 10-12 saat önceden ılık suyla ıslatın.

Süzdüğünüz baklaları tencereye alın.

Soğanı ve havucu küp küp doğrayıp baklalara ilave edin.

Şekerini ve 3 su bardağı suyunu da ekleyip düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.

Haşlanan baklaları ince delikli bir tel süzgece alın.

Üzerine limon suyunu ve tuzu ekleyip baklaları süzgeçten geçirin.

Geniş bir kaba döküp soğuyup sertleşmesini bekleyin.

Baklava gibi dilimleyip üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…