GeriHamur İşi Tarifleri Fatayer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fatayer tarifi

Fatayer tarifi
Dünya mutfağına ait bu lezzetli tarifi siz de sofralarınıza taşıyın!

Dünya mutfağına ait bu lezzetli tarifi siz de sofralarınıza taşıyın!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için:
  • 500 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fatayer tarifi Nasıl yapılır?

Un ve mayayı geniş bir kasede karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip harmanlayın ve 10 dakika yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın. Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın. Ispanakları ince ince doğrayıp, üzerine tuz döküp elinizle ovalayın. Ispanakları sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin. Limon suyunu üzerine dökün.

Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üstlerine süt sürün.

180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.