Fasulye turşusu tarifi
Son dönemde fındık turşusu gibi farklı ürünlerle yapılan turşular oldukça popüler ama klasiklerin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Örneğin fasulye turşusu… Çıtır çıtır taze fasulyelerle yapacağınız bu nefis turşu, hem tek başına hem de kavurma olarak yemek halinde tüketilebilir. Peki fasulye turşusu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve adım adım tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram taze fasulye
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 baş sarımsak
- 8 su bardağı içme suyu
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
Fasulye turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın.
Büyük bir tencerede su kaynatıp fasulyeleri 3 dakika kadar haşlayın.
Ardından sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın ve kurutun.
Sarımsakların kabuklarını soyun.
Fasulyeleri aralarına sarımsakları serpiştirerek kavanozlara yerleştirin.
Tuzu sıcak suyla eritip içine sirkeyi ilave edin ve karıştırın.
Kavanozların üstünde kalan boşluğu da içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Serin ve ışık almayan bir yerde beklettiğiniz fasulyeleriniz birkaç hafta içinde olgunlaşacak. Afiyet olsun…