Falafel Tarifi
Falafel ya da diğer adıyla Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’da bilinen Filistin’e özgü bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygun olan falafeli önceden hazırlayıp buzlukta bekleterek de pratik bir şekilde tüketebilirsiniz. İşte püf noktalarıyla falafel malzemeleri ve yapımı için kolay tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- Bir tutam kişniş
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2-3 yemek kaşığı un
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tahin
Falafel Tarifi Nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
Maydanoz ve kişnişin de yaprak kısımlarını ayırın.
Un hariç bütün malzemeyi rondoya ekleyin ve püre haline gelmeyecek şekilde çekin.
Ardından 2 veya 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve derin yağda kızartın.
Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ve tereyağında hazırlanmış pul biberli sos hazırlayabilir ya da wrap şeklinde lavaş ekmeklerle ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.