GeriBörek Tarifleri Ev yapımı kıymalı rulo börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı kıymalı rulo börek tarifi

Ev yapımı kıymalı rulo börek tarifi

Tadına doyamayacağınız bu lezzete sofranızda yer açın!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 3 adet yufka
Sosu için:
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
İç harcı için:
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gram az yağlı kıyma

Ev yapımı kıymalı rulo börek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve karbonatı bir kaba alıp karıştırın. Tepsiyi yağlayıp yufkaları açın ve birinci yufkayı serin. Sosun yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da serin ve sosun hepsini koyun. Üzerine son yufkayı da serdikten sonra tepsinin dışında kalan kısımlarını zarf gibi kıvırın.

Biber ve soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kaba alıp biraz tuz ekerek ovalayın. Soğanlı biber karışımının içine kıymayı, suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tepsideki yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. 180 derecelik fırında pişirin. Böreği fırından çıkardıktan sonra sıcakken rulo yapın ve o şekilde dilimleyerek servis yapın.