GeriEt Yemeği Tarifleri Et kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et kavurma tarifi

Et kavurma tarifi

Geleneksel tatlarımızdan et kavurma tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana eti
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Et kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Etleri sinirlerini temizleyerek kuşbaşı doğrayın.

Geniş bir tencereye sıvı yağ koyun ve kızdırın. Etleri ekleyip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ekleyin. Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ekleyin.

Sıcak servis yapın.