Dovga çorbası tarifi
Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağına ait bir tür yoğurtlu çorba. İçinde bol bol yeşilliğin yanı sıra pirinç ve nohut da bulunuyor. Siz de bu oldukça doyurucu ve besleyici çorbayı sofranızda misafir etmek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 1 demet pazı
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- Yarım demet taze kişniş
- 80 gram pirinç
- 125 gram nohut
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Dovga çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Pazı saplarını ve pirinci tencereye alıp üzerine su ilave edin.
Saplar ve pirinçler yumuşamaya başlayınca doğradığınız pazı yapraklarını da tencereye ekleyin.
Maydanoz, dereotu, nane ve kişnişi de ince ince doğrayıp çorbaya ilave edin.
Sıcak suyla takviye ettiğiniz çorbaya nohutu ve tuzu ilave edip 10 dakika daha haşlayın.
Ayrı bir yerde un, yumurta ve yoğurdu çırparak terbiyesini hazırlayın.
Çorbadan birkaç kepçe alarak ılıştırdığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın.
Çorbanızı ılık servis edin. Afiyet olsun…