GeriEt Yemeği Tarifleri Darp tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Darp tarifi

Darp tarifi

Gömlek, kuzunun işkembesinin çevresindeki koruyucu zara mutfakta verilen isim. Birçok farklı yemekte kullanılabilen gömleğin sarması da çok nefis oluyor. Manisa ve çevresinde darp adı verilen bu yemeği evinizde de yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram pirinç
  • 250 gram kuzu ciğeri
  • 250 gram tereyağı
  • 1 adet kuzu gömleği
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demek maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Darp tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık suya koyup yarım saat kadar bekletin.

Soğanı yemeklik, ciğer küçük kuşbaşı doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp soğanları ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Ardından ciğerleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Son olarak tuz ve 1 litre sıcak su ekleyip, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Diğer yanda maydanozu ince ince kıyın ve karabiberle birlikte ocaktan aldığınız pilava ekleyin.

Gömleği bir tepsiye açıp ortasına pilavı doldurun ve bohça şeklinde kapatın.

Üzerine bir güveç kapatıp alt üst edin.

Yoğurt ve salçayı karıştırıp gömleğin üzerine yedirerek sürün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

Üzerini 15-20 dakika kızartıp fırından alın ve servis yapın.

Dilerseniz gömleği 7-8 parçaya bölüp porsiyonluk darp da yapabilirsiniz. Afiyet olsun…