GeriEt Yemeği Tarifleri Dalak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dalak dolması tarifi

Dalak dolması tarifi

İyi yapılmış bir sakatat yemeğinin yerini az şey tutabilir. Manisa mutfağına ait dalak dolması da böyle nefis bir sakatat yemeği. Kuzu dalağının pirinçli harçla doldurulmasıyla elde edilen bu yemek, ilk bakışta biraz değişik ve zahmetli gelebilir ama tadıyla tanıştıktan sonra her şeyi unutacaksınız. İşte malzemeleri ve yapılış aşamalarıyla dalak dolması tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet kuzu dalağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan mısır özü yağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Dalak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pirinç ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

Tereyağını ve mısır özü yağını tencerede karıştırıp kıymayı kavurun.

Pirinci 1 su bardağı suda haşlayarak pilav gibi pişirin ve kavrulmuş kıymayla karıştırın.

Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, kuş üzümü, tarçın ve dolmalık fıstığı pilava ekleyin.

Pirinçleri ezmeden kırmadan iyice karıştırın.

Dalakların içini hazırladığınız harçla doldurup açık bölümlerini dikin.

1 su bardağı su koyulmuş fırın tepsisine dalak dolmalarını yerleştirin.

Üzerine tereyağı sürüp bir başka tepsi ile kapatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra dolmaları fırına verin.

40 dakika pişirdikten sonra kapağı alıp kızarmaları için bir süre daha fırında bekletin.

Ardından dolmaları fırından alıp dilimleyin ve bol kuru soğan, kimyon ve kırmızı biberle servis edin. Afiyet olsun…