Creme brulee tarifi
Creme brulee, Fransız mutfağının klasik tatlılarından biri. Az malzeme ile hazırlanan bu nefis tatlıyı evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Üzerinde eklenen karamelize şekeriyle de lezzetini katlıyor. Dilerseniz limon gibi farklı aromalarla da çeşitlendirebilirsiniz. Peki creme brulee nasıl yapılır? İşte çay saatlerinize renk katacak creme brulee tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı krema
- 1 çay bardağı süt
- 40 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 5 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilya
Karameli için:
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
Creme brulee tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın. Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
Yumurta sarısının üzerine şeker ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpın.
Sütü ve kremayı da tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Karışımınız kaynayınca ocaktan alıp oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Daha sonra hazırladığını yumurta sarısı ve vanilyalı karışımı, kremanın üzerine ekleyip hızlıca karıştırın.
Ardından tereyağını da ilave edip birkaç dakika karıştırın.
Fırın tepsinin yarısına gelecek şekilde su koyun.
Tatlınızı ısıya dayanaklı fırın kaplarına eşit bir şekilde dağıtın ve su koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Tatlınızın fırında çıkarıp ılındıktan sonra buzdolabına koyun.
Servis edeceğiniz zaman üzerine esmer şekeri tavada eritin ve tatlınızın üzerine ince bir katman halinde ekleyin.
Afiyet olsun...