GeriEt Yemeği Tarifleri Çömlek eti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çömlek eti tarifi

Çömlek eti tarifi

Çömlek eti, Uşak’ın en tanınmış yemeklerinden biridir. Üzeri hamurla kapatılan toprak kaplarda odun ateşinde kendi suyunda uzun uzun pişen kuzu eti, ağızda dağılacak kıvama gelir ve müthiş bir lezzete kavuşur. Siz de çömlek etini evde denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet kuru biber
  • 50 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • Un
  • Su

Çömlek eti tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kuşbaşı doğrayın.

Çömleği ocağa alıp ısıtın.

Tereyağını çömleğe alıp erittikten sonra etleri ekleyin.

Karıştırarak kavurun.

Etler suyunu salınca salçasını da ilave edin.

Salçanın konusu çıkınca 2 su bardağı su ilave edin.

Dörde böldüğünüz soğanı ve sarımsakları tencereye ekleyin.

Biberleri ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar bekleyin.

Altını kısıp tuzunu ilave edin.

Diğer yanda un ve su ile bir hamur yoğurun.

Hamurla çömleğin ağzını sıkıca kapatın.

Çok kısık ateşte 3 saat pişirdiğiniz yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…