Çikolatalı muzlu örgü tatlısı
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri muz. Potasyum zengini muz, günün her saati yenebilecek kadar esnek bir malzeme. İster kahvaltıda yulafınıza ekleyin, ister ara öğününüzde tüketin, isterseniz de mis gibi muzlu tatlılar yapın kendinize.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet muz
- 1 yaprak milföy hamuru
- Yarım fincan çikolatalı fındık ezmesi
- 1 çırpılmış yumurta
Çikolatalı muzlu örgü tatlısı Nasıl yapılır?
Fırınınızı 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Çikolatalı fındık ezmenizi milföy hamurunun ortada kalan üçte birlik bölümüne yayın. Fındık ezmesi katmanının üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin. (Dilimler üst üste gelebilir)
Milföy hamurunun sağ ve sol üst köşelerinden birer üçgen parça kesin. Hamurun her iki tarafını da genişliği 2,5 santimetre civarındaki dilimlere ayırın. Hamurun üst tarafını muzların ilk sırasını kapatacak şekilde içe katlayın. Kestiğiniz 2,5 santimetre civarındaki dilimleri saç örgüsü gibi çaprazlayarak muzların üzerine kapatın.
Kenarlarda kalan fazla hamurları kesin ve alt kısmı kapatarak saç örgülerini sağlamlaştırın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp yağlı kağıt yaydığınız tepsiye alın. Fırında 15 dakika kadar pişirin. Dilimlemeden önce 10 dakika soğumasını bekleyin.