GeriHamur İşi Tarifleri Cheeseburger ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cheeseburger ekmek tarifi

Cheeseburger ekmek tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Cheeseburger ekmek tarifi

Çocuklar da büyükler de bu tarife bayılacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 50 gram taze yaş maya
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 250 gram dilimlenmiş cheddar peyniri
  • Ketçap
  • Hardal
  • Üzeri için
  • Kavrulmuş susam
  • 1 adet yumurta

Cheeseburger ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaseye taze mayayı ufalayın. Üzerine sodayı ekleyin ve 5 dakika bekletin. Ardından eritilmiş tereyağını, yumurtaları, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Sonra unu ekleyin. Yapışkan bir hamur haline getirene kadar karıştırıp yoğurun ve sonra da bir bezle üzerini örtüp 2 saat kabarmasını bekleyin.

Bir tavada yağı kızdırın ve küp kesilmiş soğanları bir süre kavurun. Üzerine kıyma, biraz tuz ve biber ekledikten sonra kıymayı da kavurun. Bir tezgaha un serpip dinlenen hamuru koyun, hamuru ikiye kesip ilk parçayı da merdaneyle açın.

Hamuru fırın tepsisinin altına yayın, üzerine hazırladığınız kıymayı koyup hardal, ketçap sıkın ve cheddar peynirini dizin. Diğer hamuru da açıp karışımın üzerini kapatın. Üstüne yumurta sürüp, kavrulmuş susam serpiştirin.

180 derece fırında 30 dakika kadar kontrol ederek pişirin.