GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli tarçınlı lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli tarçınlı lokma tarifi

Cevizli tarçınlı lokma tarifi

Sofralarımızın vazgeçilmezi lokmayı bir de cevizli ve tarçınlı olarak deneyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 adet ekmek hamuru
  • Tarçın

Cevizli tarçınlı lokma tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.

Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun. Yavaş yavaş elinizle yayın. Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin. Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.

Hepsini tepsiye dizdikten sonra, üzerine şeker ve ceviz içi serpin. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin. Böylece hamurunuz güzelce kabaracak. Daha sonra fırının ayarını, 180 dereceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.