GeriHamur İşi Tarifleri Cepli poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cepli poğaça tarifi

Cepli poğaça tarifi
Arasına istediğiniz malzemeyi koyarak yiyebileceğiniz pratik bir tarif...

Arasına istediğiniz malzemeyi koyarak yiyebileceğiniz pratik bir tarif...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Cepli poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık su ve süt karışımında eritin. Un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzeri kapalı olarak yarım saat mayalanması için dinlendirin.

Dinlendikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine sıvı yağ sürüp ikiye katlayın. Tekrar yağ sürüp tekrar ikiye katlayın. Alt ucundan hafifçe çekip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika kadar tepside bekletin.

185 derece fırında pişirin. Piştikten sonra katların arasına peynir, domates gibi dilediğiniz malzemeleri koyup servis yapın.