GeriEt Yemeği Tarifleri Çekme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çekme kebabı tarifi

Çekme kebabı tarifi

Manisa mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri çekme kebabıdır. Ancak çekme kebabını Manisa kebabıyla karıştırmamak gerek. Güveçte kömür ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeği olan Manisa çekme kebabı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemiksiz dana eti
  • 5-6 adet yeşil biber
  • Varsa 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Varsa gömlek yağı

Çekme kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın.

Biberleri ince ince, domatesleri küp küp doğrayın.

Arpacık soğan, biber, domates, tuz, karabiber ve salçayı etlere ekleyin.

Hepsini güzelce harmanlayıp güvece alın.

Üzerini varsa gömlek yağıyla yoksa alüminyum folyo ya da pişirme kağıdıyla kapatın.

Mümkünse kömür ateşinde yoksa kısık ateşte 4-5 saat pişirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…