GeriMeze Tarifleri Çarliston biber turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çarliston biber turşusu tarifi

Çarliston biber turşusu tarifi

Yaz aylarında sofralarımızı süsleyen çıtır çıtır biberleri turşu olarak tüketmek, sizce de çok keyifli olmuyor mu? Hele ki bu turşu bir gecede olgunlaşan pratik bir turşuysa tadından yenmiyor. Çarliston biberle yapabileceğiniz bu turşuyu biberlerin taze olduğu zamanda mutlaka denemelisiniz. İşte çok beğeneceğiniz çarliston biber turşusu tarifimiz…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çarliston biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon

Çarliston biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın.

Kaynar suda 5-10 dakika kadar haşlayıp süzün.

Biberleri bir kaseye alıp üzerine ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin.

Sirkeyi, tuzu, zeytinyağını ve limonun suyunu da ilave edip harmanlayın.

Tüm malzemeyi bir kavanoza aktarıp bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…