Son Güncelleme:
Çarliston biber turşusu tarifi
Yaz aylarında sofralarımızı süsleyen çıtır çıtır biberleri turşu olarak tüketmek, sizce de çok keyifli olmuyor mu? Hele ki bu turşu bir gecede olgunlaşan pratik bir turşuysa tadından yenmiyor. Çarliston biberle yapabileceğiniz bu turşuyu biberlerin taze olduğu zamanda mutlaka denemelisiniz. İşte çok beğeneceğiniz çarliston biber turşusu tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram çarliston biber
- 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
Çarliston biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Biberleri saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın.
Kaynar suda 5-10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Biberleri bir kaseye alıp üzerine ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin.
Sirkeyi, tuzu, zeytinyağını ve limonun suyunu da ilave edip harmanlayın.
Tüm malzemeyi bir kavanoza aktarıp bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…