Beyaz baklava tarifi
Zonguldak mutfağının tatlılarından biri olan beyaz baklava, bildiğimiz baklavalardan biraz farklı. Beyaz görümüyle dikkat çeken bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezlerinden. Her ne kadar biraz uğraştırıcı olsa da lezzeti buna değer. Peki beyaz baklava nasıl yapılır? İşte tadı ve rengiyle farklı bir lezzet olan beyaz baklava tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- Bir paket nişasta unu
- 500 ml süt
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 100 gram tereyağı
- Bir adet limon
- Ceviz içi
Şerbeti için:
- 3 kilogram şeker
- 2 litre su
- 1 adet limonun suyu
Beyaz baklava tarifi Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Üzerine un ilave edip, ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
Hamurdan 55 adet beze alın ve 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra bezelerin üzerine nişasta serperek yufka büyüklüğünde açın.
Açtığınız yufkaları hafif kurutun.
Fırın tepsisini yağlayın ve kuruyan yufkalardan 5 tanesini yerleştirin. Üzerine çekilmiş ceviz serpin.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Sadece son açılan yufkayı kurutmadan tepsiye yerleştirin.
Tatlınızı baklava şeklinde dilimleyin ve üzerin eritilmiş tereyağı gezdirin.
Fırında çok kızarmayacak şekilde pişirin.
Diğer taraftan da tatlınızın şerbetini hazırlayın.
Baklavanız fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...