GeriPilav Tarifleri Azeri pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Azeri pilavı tarifi

Azeri pilavı tarifi

Besin değeri yüksek bu pilavı çocuklarınız da çok sevecek!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kuru mürdüm eriği
  • 200 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuru çekirdeksiz üzüm
  • 50 gram badem
  • 50 gram Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Azeri pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Kuşbaşı eti düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Süzüp dinlenmeye bırakın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.

Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağıyla kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun. Kaynar et suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.

Etleri pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın.