GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik tarifi

Alinazik tarifi

Alinazik, Gaziantep mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu nefis yemek patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Sofranıza renk katmak isterseniz, Alinazik tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

  • Tereyağı veya sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Alinazik tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patlıcanları közleyin. Ardında kabuklarını soyun. 

Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın ve geniş bir tavada soteleyin. 

Ardından kıymayı ilave edin.

Kıyma pişince küp şeklinde doğradığınız domatesi ekleyin. 

Tuz ve baharatları da atıp, domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Közlediğiniz patlıcanları ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir kaseye alın.

Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.

Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın. Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.

Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın. Kıymalı harcı da üzerine yayın. 

Sosu da kıymalı harcın üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun...