GeriPilav Tarifleri Adak pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adak pilavı tarifi

Adak pilavı tarifi

Geleneksel adak pilavını birde böyle deneyin.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Adak pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Önce ıspanakları bol suda yıkayıp, ayıklayın. Doğrayarak bir tabağa alın. Havuçları da yıkayıp, soyun ve rendeleyin.

Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı katarak pembeleştirin. Tavuk etlerini ekleyerek, suyunu çekinceye dek soteleyin. Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip, 5 dakika etlerle birlikte kavurmaya devam edin. Ispanakları koyup, 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca bulgurunu katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye dek pişirin. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.