Lazer ile kılcal damarlara son

Toplar damar sorunları, genetik kodlar, uzun süre ayakta durmak, kuru bir cilde sahip olmak gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanan kılcal damar genişlemeleri, hem sağlık hem de estetik açıdan önemli bir sorun...

Ancak tıpta uzun zamandır kullanılan lazer teknolojisi sayesinde bu sorundan kurtulmak mümkün olabiliyor. Uygulama hakkında merak ettiklerimizi Doğan Cerrahi Tıp Merkezi Estetik Birimi uzmanı Estetisyen Berna Bilir’e sorduk...

Kılcal damar tedavisi nasıl yapılıyor?
- Derideki çok ince kan damarları bazen 1 mm’ye kadar genişleyerek gözle görünür hale gelebiliyor. ışte bu sorundan kurtulma yöntemlerinden biri de lazer tedavisidir. Lazerle deriye zarar vermeden başarılı sonuçlar almak mümkündür. Uygulama sırasında ortalama 80 dereceye ulaşan ısı sonucu kan hücrelerinde ve damar çeperlerinde değişiklik yaratır, böylece damarın vücut tarafından yok edilmesi sağlanır.

Bu uygulama hangi bölgelerde uygulanabiliyor?
- Hem yüz hem de vücutta, ayrıca damarla ilgili doğum lekelerinde bu uygulama yapılabiliyor.

İşlem ne kadar sürüyor?
- Damar yoğunluğuna göre değişmekle birlikte işlem genellikle 15-60 dakika arasında tamamlanıyor. Hemen sonrasında kişi çok rahat bir şekilde işine veya günlük aktivitesine dönebiliyor.

Sonuç ne zaman görünüyor?
- Genelde kırmızı lacivert ve morumsu damarlarda etkili olan lazer uygulaması yapılırken damarın solduğu gözlemlenebiliyor. 1 ile 3 seans arasında değişen uygulamaların tam sonucunu görmek için ortalama 2 ay beklemek gerekebiliyor.

İşlem sonrasında nelere dikkat edilmeli?
- Uygulama sonrasında sıcak duş almak ve direkt güneşe maruz kalmak sakıncalı. Bu nedenle uygulama için özellikle kış ve bahar aylarını tercih ediyoruz.

EDİTÖRDEN...

Kadınların rengi pembe
Pembe size ne ifade ediyor? Ferahlığı, zarafeti, huzuru ve pozitif düşünceyi... Sergio Tacchini de yeni parfümü “Precious Pink”le kadınlarda işte tüm bu duyguları çağrıştırmayı amaçlıyor. Kokusu canlılığın ve tazeliğin mükemmel bir kombinasyonu olan parfüm, notalarıyla tenlerde sıcaklık yaratıyor. “Precious Pink”in bu yazın “in” kokularından biri olacağına eminim...

Eller yaşımızı ele veriyor
Dikkat! Siz istediğiniz kadar yaşınızı saklamaya çalışın, elleriniz gerçek yaşınızı ele veriyor. Hatta düzenli bakım yapmadığınız takdirde sizin daha yaşlı olduğunuzu bile düşündürtebiliyor!

Yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yer ellerimiz... Üstelik yüzünüz ne kadar genç görünürse görünsün, ellerinizin gerçek yaşınızı ele vermesi büyük olasılık. Çünkü dış etkenlere en çok onlar maruz kalıyor, en çok onlar yıpranıyorlar.
Bu durumda yapmamız gereken en önemli şey, ellerimizin bakımını ihmal etmemek.
Hormonal değişimler ve dış etkenlerin tetiklemesiyle el üzerinde oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları düzenli olarak kullanılan el kremleriyle önlemek mümkün. Özellikle içeriğinde peptid ve kolajen bulunan ürünler bu konuda son derece başarılı...
Son yıllarda öne çıkan maddelerden biri olan peptidler, ellere yaşlılığı önleyici bakım yapıyor; kolajen ise el dokusunu sıkılaştırarak eski görünümüne kavuşmasını sağlıyor.
Tabii keratini de unutmamalı; çünkü o da el bakımında büyük rol oynuyor.

Bakımlı eller bakımlı tırnaklar

Masaj sadece el değil tırnak bakımında da önemli... Çünkü el masajı, tırnak etlerinizdeki kan dolaşımını hızlandırıyor, onların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamalarını sağlıyor. Manikür sırasında tırnak etlerinizi kesmek yerine, onları makyaj çubuğuyla geriye itebilirsiniz de... Böylelikle tırnak diplerindeki ölü deri tabakasından daha sağlıklı şekilde kurtulmanız mümkün çünkü...
Unutmamanız gereken bir diğer nokta; içerdikleri kimyasallar nedeniyle ojelerin zaman içinde tırnaklara zarar verebildiğidir. Bu yüzden oje sürmeden önce yüzeye bir kat cila uygulamanızı öneririz. Böylelikle hem tırnakların sararmasını engeller hem de renkli ojenizin çıkarırken tırnaklarınızı boyamasını önlersiniz.

Nem cildin sağlık kaynağı

Güzel görünmek, yalnızca kusursuz bir makyajla olmaz... Makyajın uygulandığı cildin nasıl göründüğü de çok önemlidir. Dengeli cilt rengi ve yaşlanmaya bağlı esneklik kaybının önlenmesi ise cildin yeterince nemlendirilmesine bağlıdır. Yeterince nem içeren cilt ışıltılı bir görünümdedir ve kırışıklığı yoktur.

Biliyorsunuz genetik ve olumsuz dış etkenlerin izlerinin yoğun olarak görüldüğü ilk bölge cildimizdir. Cildimiz nemsiz kaldığında dayanıklılığını kaybeder, yaşlılık izlerine teslim olur. Oluşan ince çizgiler, hemen ardından giderek derinleşen kırışıklıklara dönüşür.
Bunun dışında kepeklenme, çatlama ve kuruluk hissi de savaşılması gereken diğer sorunlar olarak karşımıza dikilir. ışte bu yüzden nemlendiriciler, cilt bakımının vazgeçilmez ürünleridir.

Nemsizlik cildin en büyük düşmanı

İklim şartları artık öylesine değişkenlik gösteriyor ki, bir gün önce yüzünü gösteren güneş ertesi gün yerini karlı bir havaya bırakabiliyor. ışte nem yoksunu ciltler tüm bu olumsuz hava şartlarına gafil ve savunmasız yakalanıyor. Üstelik normal sürecinden daha çabuk yaşlanmaya mahkum oluyor.

Nemlendiriciler, cilt yüzeyinde ince bir film tabakası oluşturarak suyun buharlaşmasını engeller. ıçeriklerindeki su tutucu ajanlar sayesinde de cildin ideal nem seviyesine ulaşmasını sağlayan bir mekanizmaya sahiptirler.
Kozmetik markalarının farklı yaş ve cilt tiplerine göre geliştirdiği ürünlerin ortak noktası, cildin nem düzeyini dengede tutmaktan ibarettir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var; o da her kuruyan cildin nemsizlik sorunu yaşamadığı!
Nem sorunu her cilt tipinde görülebilecek geçici bir problem olarak algılanabilir. Ancak uzmanlar cilt kuruluğunun genetik olduğu konusunda birleşiyor. Mat ve donuk bir cilt, genetik kuruluğa işaret eder. Bu belirtiye çoğunlukla yüzeydeki sertleşme ve gerginlik hissi de eşlik eder.
Kozmetik ve dermo-kozmetik markaların geniş yelpazedeki nemlendiricileri bu sorunlarla baş etmek için bize sınırsız seçenekler sunuyor. Siz de sorunlu bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız öncelikle yapmanız gereken cilt tipinizi kesin olarak belirlemek... Bu da ancak tecrübeli bir uzman sayesinde olabilir. Gençliğinizi korumak ve kırışıklıklardan uzak kalmak istiyorsanız, seçeceğiniz nemlendiricinin cilt tipinize ve yaşınıza uygun olmasına dikkat edin.

Gözlere şenlik

Gülümsüyorsunuz kırışıyor, gözünüzü kısıyorsunuz kırışıklıklar daha da belirginleşiyor. Her aynaya baktığınızda siniriniz bozuluyor. Evet, sözünü ettiğimiz sorun birçok kadının korkulu rüyası olan göz çevresi kırışıklıkları... Bu soruna savaş açan kozmetik sektöründen bir müjde daha geldi: Estee Lauder’ın “Time Zone Anti-Line/Wrinkle Eye Creme”i... Bu ürün kırışıklık karşıtı ileri teknolojisi ile göz çevresindeki çizgilerin azalmasını sağlıyor, yaşlılık izlerine savaş açıyor ve çok daha içten gülümsemenizi sağlıyor. Denemekte fayda var.
Yazarın Tüm Yazıları