Lauda: Zafer en önemli şey

Güncelleme Tarihi:

Lauda: Zafer en önemli şey
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 11:21

Niki Lauda, Lewis Hamilton'ın yaklaşımının zafer için çok fazla risk teşkil ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Lauda, Hamilton'la alakalı açıklama yapmadan önce Channel 4'e David Coulthard ve Mark Webber hakkında demeç veriyordu.

Lauda: "Tüm bu hileleri geçmişte biz de yaptık. Lewis'in hamlesini anlıyorum. Diğer yandan, takımın sarf ettiği efor ortada."

"Mercedes en güvenli şekilde bu yarışları kazanmak zorunda. Ve bugün yarışın sonu heyecanlıydı ama güvence altında değildi."

"Bu yüzden ona hızlanması için emir verdik. O da, 'Beni yalnız bırakın. Yarışıyorum.' dedi ki bu da komik bir söylemdi. Onunla konuşmak istiyorum, sonrasında ne olacağını göreceğiz."

1984'ün final yarışını Alain Prost'un arkasında ikinci sırada tamamlayarak şampiyon olan Lauda, Hamilton'ın yerinde olsa kendisinin de aynı şeyi yapıp yapmayacağı sorusuna: "Takım arkadaşlarımı gücendirmeden anlatayım; geçmişte biz de bu oyunları yaptık fakat diğer pilota karşı bir saygı da vardı."

Haberin Devamı

"Nico sezon boyunca harika bir iş çıkardı, 12 puanlık avantaja sahipti ve onu dördüncülüğe itme gibi bir durum asla olmazdı. Önce Lewis'in görüşünü sormalıyız. Telsizdeki söylemleri komikti, neler olduğunu öğrenmeliyiz."

Lauda, durumun olumlu tarafını da şöyle yorumladı: "Açıkçası daha iyisi olamazdı. Gerçeğe sadık kalmamız gerekiyor. Şampiyonayı yine kazandık. Nico'yu tebrik ediyorum çünkü ilk şampiyonluk çok büyük bir çalışma gerektirir. Bu durum bizim için de harika."

Lauda: Zafer en önemli şey
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!