Kütahya-Kars-Isparta hattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçen hafta Twitter’da rüzgar estirirken, milletvekilliği için aday adayı olması beklenen EGO Genel Müdürü Ömer Ulu için sosyal paylaşım sitesi “facebook”ta grup kuruldu.

2011 genel seçimlerine yaklaşık beş aylık bir süre kalırken, kulislerde birçok kişinin ismi milletvekilliği için geçmeye başladı.
Aylardır Ankara’da dolaşan, hatta Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın gazetelere yansıyan demeçlerinde de yer alan en büyük söylenti Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in milletvekili adayı olacağı yönündeydi.
Kesin bir dille bu sözleri yalanlayan Gökçek’le ilgili “milletvekili olacak” iddiaları “şimdilik” rafa kalktı.

Gökçek milletvekili adayı olmayacak, peki Büyükşehir’den kimlerin adı milletvekilliği için geçiyor, şöyle bir bakalım.
Büyükşehir bürokratları arasında milletvekili aday adayı olacak isimlerin başında Ömer Ulu geliyor. Ulu, uzunca bir süredir Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nü yürütüyor. Başkan Gökçek geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, “Bir arkadaşımız milletvekili adayı olmak istediğini bana ileterek izin istedi. Ben de mutluluk duyacağımı söyledim” diyerek Ulu’yu işaret etti.

Ulu’ya sanal destek

Hatta sosyal paylaşım sitesi “facebook”ta da “Ömer Ulu Kütahya milletvekili olsun diyenler” başlıklı bir grup oluşturulmuş ve şimdiden 393 kişi bu grubun takipçisi olmuş. Gönlünde AKP’den Kütahya milletvekili olmak yatan Ulu, partiden de yeterli desteği alırsa önümüzdeki haftalarda istifasını sunacak.

Belediye kulislerinde milletvekili adaylığı için çok önemli bir isim geçiyor. O da belediyenin “ikinci adamı” Genel Sekreter Altan Raşit Civan. Isparta Belediye Başkanlığı’yla başlayan siyasi hayatında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı esnasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı gibi önemli bir görevi de yürüten Civan’a bu iddiaları sordum.

Kendisi her ne kadar, “Böyle bir şey düşünmüyorum” dese de önümüzdeki günler ne gösterir bilinmez.
Büyükşehir’de gönlünde milletvekilliği yatan bir diğer ismin de Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan olduğu ifade ediliyor. Karslı olan, gerek kendi şehriyle bağlantısını koparmamasıyla, gerekse Ankara’da faaliyet gösteren hemşeri dernekleriyle sıcak ilişkisi, Tekcan’ın kendi bölgesinden milletvekili olabilme ihtimalini doğuruyor. Büyükşehir’den milletvekili kulisleri şimdilik böyle diyor, önümüzdeki haftalar belli ki hareketli geçecek.

Twitter nezaketi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi “twitter”da geçen hafta “şov yaptı.” Twitter, twitter olalı böyle bir kullanım şekli görmedi. Hatta Gökçek’i takip edenler, artık iletileri takip edemez hale geldi. Bir haftada 17 binin üzerinde takipçisi oldu. Geçtiğimiz Pazar günü de Twitter arkadaşlarıyla bir yemekte buluştu Gökçek.
Bu görüşme basına kapalıydı, ancak toplantının yeni açılan “Belediye Kabul Evi’nde” yapıldığını duyan kent muhabirleri, bu görüşmeye şahit olmak için davete gitti.

“Twitter’cılar basın mensuplarını istemeyince”, toplantının başından görüntü alan gazeteciler salondan çıktı.
Görüşmenin ardından Gökçek’in tüm gazetecileri tek tek telefonla arayarak, “Arkadaşlar kusura bakmayın, bizlerle olamamanız benim tercihim değildi” demesi de “güzel bir hareket” olarak kayda geçti.
Yazarın Tüm Yazıları