Kusursuz gol

G.SARAY’ın içeride oynadığı ve Elmander’in olmadığı iki maçta ortaya koyduğu oyun ile kayıplar, Orduspor karşısında da “sürpriz olur mu” endişesinin yaşanmasına sebep olmuştu.

Haberin Devamı

Çok yersiz bir endişe değildi hani. Çünkü çift forvet oynanmasına rağmen gol atmakta ve pozisyona girmekte büyük sıkıntının çekilmesinin ötesinde oynanan oyundaki düşüş play-off öncesi can sıkmıştı. Fakat G.Saray’a geldiğinden beri ihtiyacı fazlası ile karşılayan ve beklenenin üzerinde fayda sağlayan Necati öyle bir gol attı ki, “kusursuz” tabiri abartılı olmaz. Bu tabiri sadece vuruş kalitesi ile ilgili söylemiyorum. Kusursuzdu çünkü;
1-İçeride golü olmayan ve hedef haline gelmeye başlayan Necati Ateş’i rahatlattı.
2-Mesafe ve gittiği yere bakınca haftanın golü olabilecek bir goldü.
3-Golün geldiği dakika her şeyi değiştirdi ve G.Saray rahatlarken Ordu’nun planları bozuldu.

YENİ SABRİ

ÖMER Özkan Hoca gizli bir yüz nakli mi yaptı, yoksa bizim 3-4 maçtır seyrettiğimiz bildiğimiz Sabri mi? İşin esprisi bir yana, Sabri bugüne kadar hiç olmadığı kadar sakin, hiç olmadığı kadar ne yaptığını bilen ve artık oyuna girince maçı Galatasaray adına çeviren adam oldu. Heyecan ve panik yapmayan, aksine ayağındaki topları maksimum derecede iyi kullanan Sabri düşüşe geçen G.Saray’ı yukarıya taşıyan adam oldu. Bu bir değişim midir, yoksa yeniden doğuş mudur onun cevabını sezon sonu beraber göreceğiz. Ama Sabri şu son maçlardaki oyununu oynasa, bu takımın bankosu hatta Avrupa’da adı sıkça anılan bir isim olurdu.

KAZANIRKEN...

Haberin Devamı

1-Oyun genel anlamda iyi değildi ama gollerin atıldığı dakikalar ve atanlar açısından çok önemliydi.
2-Oyun gollerle rahatladığı için önemli koz Elmander riske edilmedi ve play off’a hazırlanması sağlandı.
3-Semih çabukluğu ve kuvveti ile Engin mücadele isteği ve kazandığı toplarla iyi oynayanların başındaydı.
4-Necati içeride attığı ilk gol, Sabri de bu sezon attığı ilk gol ile takımına katkı sağlayanların başındaydı.

Yazarın Tüm Yazıları