Kuşadası'nda Modolo rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında Modolo rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 17:32

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun altıncı gününde koşulan olan 179 kilometrelik etabını Colnago takımından Sasha Modolo 4 saat 34 dakika ile kazandı.

Haberin Devamı

KIRMIZI MAYOYU OMEGA PARMA’DAN MARCO BANDIERA ELDE ETTİ

Turkuaz Mayonun sahibi Konya Torku Şekerspor’lu bisikletçi İvalio Gabrovksi finişe ana grupla girmeyi başarıp Genel Ferdi Klasmandaki birinciliğini  23 saat 22 dakika 57 saniye ile sürdürmeyi başardı. Konya Torku’lu bisikletçinin Astana takımından Dyachenko ile arasındaki 1 dakika 33 saniyelik fark aynı kaldı.

ALTINCI ETAPTAN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

BEKLENMEDİK KAZA

Saat 12.15’de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Kaymakam Mehmet Godekmerdan’ın verdiği start ile 178 bisikletçi ilk kilometreleri toplu halde geçerken altı bisikletçi 8’inci kilometrede atak yaptı. Bu sprint gerçekleşir gerçekleşmez, Astana takımından Assan Bazaev ile Leonardi Giordani’nin bisikletleri pedal pedala sürttü. İki sporcu ciddi biçimde yaralandı ve hemen hastaneye kaldırıldı.  Grup içinde yer alan Astana’dan Andry Zeıts, Accent Jobs Takımından Andy Cappelle, aynı takımdan Jurgen Van Hoolen ve Colnago’dan dünkü etabın birincisi Dı Corrado tedavileri yapılır yapılmaz yarışa devam etti. Bu gruba daha sonra katılımlar oldu ve ön grubu oluşturan 20 kişi arayı açmaya devam etti.

Haberin Devamı

KIRMIZI MAYO KESİNLEŞTİ

53.’üncü kilometre geçilirken tırmanış primi gerçekleşti. İlk dört şu isimlerden oluştu:

Colombia’dan  Duarte Arevalo, Omega Pharma’dan Marco Bandıera Unıdethealtcare’den Phılıp Deıgnan ve Bretagne-Schuller’den Romain Hardy. Tırmanış primleri sona erdiğinden Omega Pharma’dan Marco Bandıera Kırmızı Mayonunda sahibi  oldu. Öndeki 20 kişilik gruptan daha sonra 3 kişi kaçtı. Önce 30 saniye kadar açtılar arayı. Daha sonra fark 1 dakikaya kadar çıktı ve sürekli arttı..Katusha’dan Maxım Belkov, Omega Pharma’dan Michal Golas ve Unıdethealtcare Takımından Phılıp Deıgnan sıcak hava ve düz parkurda mükemmel bir tempoyla etaba devam ettiler.

İKİNCİ KAZA

Finişe 68 kilometre kala bu kez Ana Grubun arkasında yer alan Lotto Belisol takımından Adam Hansen kötü bir biçimde düştü. Hemen yardımına takım arkadaşı Andre Greıpel koştu. Kafile doktoru bisikletçinin ilk tedavisini ayakta yaptı.

Haberin Devamı

Bu arada ön grupla ikinci grubun arasındaki fark 2 dakika 13 saniye çıktı. Genel Ferdi Klasman birincisi Turkuaz mayonun sahibi Konya Torku Şekerspor’un Bulgar bisikletçisi İvalio Gabrovski sürekli kendisini yakından takip eden Astana’dan  Alexsandr Dyachenko’yu kontrol etmek zorundaydı. Ve bunu tecrübesini de ortaya koyarak gerçekleştirmeyi bildi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

99’uncu kilometre geride kalırken Türkiye Güzellikleri Primini kazananlarda tırmanış primlerinin sahipleriydi. Katusha’dan Belkov, Omega Pharma’dan Golas ve Unıdethealtcare’den Deıgnan 5-3 ve 1 puanı paylaştı. Sonra gözler yine etaba çevrildi. Sahnede yine Konya Torku Şekerspor’lu bisikletçiler vardı. Sürekli ana grubun önünde tempoyu ayarladılar ve takım arkadaşları İvalio Gabrovski’yi ana grubun içinde bir Sezen Aksu şarkısı misali pamuklara sarıp finişe getirmeyi sürdürdüler.

Haberin Devamı

3 GRUP OLDU AMA FARK AZALDI

Öndeki üçlünün temposu Kuşadası’na yaklaşılırken biraz düştü. Bu defa ana grubun önüne Lotto Belisol Takımından Andre Greıpel, Omega Pharma’dan Andrew Fenn ve Bretagne-Schuller’den  Laurent Pıchon çıktı. Tempo yapıp amaçları Turkaz mayonun sahibi  Gabrovzski’yi yormaktı. Daha sonra bu ikiliye Lotto Belisol’dan Sander Cordeel ile Katusha’dan Marco Haller’de katıldı. Şimdi 3 grup vardı etabın içinde. Farklar 58 saniye ile 1 dakika 26 saniye olarak ölçüldü. Finişe 36 kilometre kala çıkan rüzgar bisikletçileri olumsuz yönde etkiledi ve tempo bir hayli düştü..

SPRİNT PRİMİNİ KAZANANLAR

Söke geride kalırken etabın son sprint primlerini alanlarda belli oldu.  Katusha’dan Maxım Belkov,  Omega Parma’dan  Michal Golas ve Unıdethealtcare’dan Phılıp Deignan 5-3-1 şeklinde oluşan puanları paylaştı.

Haberin Devamı

GREIPEL FAKTÖRÜ

Finişe 27 kilometre kala orta grupta yarışan beş bisikletçiden üçü tempo yapıp öne fırladı.  Katusha’dan Marco Haller Lotto Belisol’dan Andre Greıpel ve  Omega Pharma’dan Andre Fenn en öndeki üçlüyü yakalamak için tempo yaptılar. Finişe 20 kilometre kala rüzgarında etkisiyle temponun düşmesi grupları birleşme noktasına kadar getirdi.

BRAVO GABROVSKİ

Ara sıra kuvvetli ataklar izlenirken, Gabrovski ana gruptan kaçan Alexey Tsatevich arkasına takıldı. Turkuaz mayonun sahibi atağa atakla yanıt vermesi herkesi bir kez daha şaşırttı. Ne yazık ks artık yanında hiçbir takım arkadaşı yoktu ve finişe doğru Konya Torku Şekerspor’lu bisikletçi pedal basmaya sürdürdü. 5 kilometre kala Omega Pharma’dan Mıchal Golas ile Argos Shimano’dan Thierry Hupond önde gidiyordu. 3 kilometre kala ana gruptan kopan Colnago takımından Enrıco Battaglin önce ikili grubu yakaladı sonrada geçip finişe doğru pedal basmaya başladı. Ve beklenen oldu Colnago takımından Modolo birinci gelirken,  GreenEdge takımından Harley Matthew Goss ikinci, Rabobank’tan Mark Rensaw üçüncü geldi.

Haberin Devamı

TURA YARIN 124 KİLOMETRELİK BODRUM-İZMİR ETABI İLE DEVAM EDİLECEK

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna yarın 124 kilometrelik Kuşadası - İzmir etabı ile devam edilecek. Kafileler finiş sonrası uçakla İstanbul’a geçip konaklayacak. Ve Tur Pazar günü koşulacak 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sonlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!