Kuşadası-İzmir etabında mucizevi zafer

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası-İzmir etabında mucizevi zafer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 17:23

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yedinci gününde koşulan olan 124 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabını yarışın son metrelerinde yaşadığı kazaya rağmen Omega Pharma takımından İljo Keisse 2 saat 52 dakika 38 saniye ile kazandı.

Haberin Devamı

Keisse, Kuşadası-İzmir etabına son 10 kilometrede yaptığı atak ve yaşadığı kazaya rağmen yarışa dönmesiyle damga vurdu. Belçikalı bisikletçi, yarışın son 500 metresinde Cumhuriyet Meydanı girişindeki virajı alamayarak dengesini kaybedip düştü. Bisikleti hasar gören sporcu, hızlı bir şekilde toparlanarak bisikletini tamir etti ve yarışa döndü. Yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle arkasındaki bisikletçilerin yetiştiği Keisse, her şeye rağmen mucizevi bir şekilde yarışı birkaç metre önde bitirmeyi başardı.

"BİRİNCİLİĞİ OĞLUMA ARMAĞAN EDİYORUM"

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Kuşadası - İzmir etabını kazanan Omega Pharma Takımının bisikletçisi İljo Keısse, "Bu zaferimi 17 aylık oğluma ve kız arkadaşıma armağan ediyorum" dedi.

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan Keısse şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yarıştan önce tur kitapçığını çok iyi inceledim. Finişe çok az bir saman kala 180 derecelik bir keskin viraj vardı. En tehlikeli yer burasıydı diye düşündüm. Tüm planlarımı yaptım,. Kaçan yedi kişi ile birlikte mükemmel bir dayanışma içindeydik. 5 kilometre kala kendimi kuvvetli hissettim. Gidebileceğim güveni de gelince basıp kaçtım. Düştüm, zincirim çıktı, taktım. Baktım gelen yok. Yine binip çevirmeye devam ettim. O sırada arkamda büyük bir gürültü vardı. Ana grubun geldiğini hissettim. Ama son metrelerde çok diri kaldım ve yarışı kazandım. Ama ne yalan söyleyeyim düşerken bile beni geçen kimse yoktu diye düşünmem beni bu etabı kazanmamda büyük rol oynadı. Bu birinciliğim Tour Of Turkey'de ilk zaferim."

GABROVSKİ'NİN LİDERLİĞİ SÜRÜYOR

Etabı grup içinde tamamlayan Konya Torku Şekerspor’lu İvalıo Gabrovski Turkuaz mayonun sahibi olmaya devam ediyor. Etabın İkinciliğini Shimano’dan Marcel Kıttel, üçüncülüğünü de Lampre Takımından Alessandro Petacchi elde etti. Genel Ferdi Klasmanda Gabrovski 26 saat 15 dakika 44 saniye ile birinci durumda. Kendisini takip eden Caja Rual takımından Andanov'dan 1 dakika 32 ve Astana'dan Dyachenko'dan ise 1 dakika 33 saniye önde bulunuyor.

167 BİSİKLETÇİ START ALDI

Haberin Devamı

Saat 13.30’da verilen startla birlikte Omega Pharma’dan İljo Keisse atak yaptı. Bu sporcuya Salcano’dan Marek Canekcny katıldı ancak ana gruba yakalandılar. Daha sonra aralarında Turkuaz Mayo sahibi İvalıo Gabrovski ile birlikte altı bisikletçi atak yapıp ön grubu oluşturdular.

EFES HARABELERİ GEÇİLİRKEN İLK PRİM

Astana’dan Andrey Zeıts, Katusha’dan Mikhail Ignatyev, Omega Pharma’dan İljo Keısse, Bratgne Schuller’den Laurent Pıchon, Europcar’dan Jerome Cousin ve Damıen Gaudın ile Salcano’dan Marek Canecky vardı. Bu etabın ilk primi 10.kilometre geride kalırken belli oldu. Efes harabeleri geçilirken Bretagne-Schuller’den Laurent Pıchon, Omega Pharma’dan İljo Keısse ve Katusha’dan Mikhail Ignatyev 5-3-1 puanı aralarında paylaştı. Ancak Türkiye Güzellikleri Mayosu sıralamasında birinci olan Katusha’dan Maxım Belkov yarınki İstanbul-İstanbul etabında da şimdiden Beyaz Mayoyu giymeye hak kazandı. Ön grup gittikçe artan bir tempo ile İzmir’e pedal basmaya başladı. Zaman farkı ana grupla 54 saniyeye çıktı.

BRAVO SALCANO

Haberin Devamı

İvalio Gabrovski’yi Genel Ferdi Klasmandan indirmek için dört gündür her türlü strateji uygulayan rakipleri bu kez Kuşadası-İzmir etabında yeni bir sayfa açtı. Startla birlikte kaçan gruba Konya Torku Şekerspor’lu bisikletçi önce katıldı daha sonra takipçilerinin burada olmadığını görünce kendini sıkmadı ve ana grupta kaldı. Öndeki yedili grup arayı 1 dakika 30 saniye açtı. Starttan bu yana 26 kilometre geride kalmıştı. 30’uncu kilometre geride kalırken ön grupla ana grubun arasındaki zaman farkı 2 dakikaya çıktı. Düz ve hafif rüzgarlı parkurda bisikletçileri olumsuz etkileyecek hiçbir durumda yaşanmadı. Zaman farkı 3 dakika 5 saniye oldu.Ama grupta Marek Canecky altı rakibinin içinde mükemmel bir strateji ile pedal basarak temposundan bir şey kaybetmedi.

Haberin Devamı

HALKIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Alanya’dan start alan bisikletçileri yol boyunca görmek için sporcuların geçtiği alanlara gelen halk Kuşadası-İzmir etabında da aynı ilgiyi gösterdi. Kuşadası çıkışı, Efes, ve Selçuk beldelerinde kalabalık bir halk topluluğu gözlendi.

FARK AZALIYOR

Finişe 64 kilometre fark 3 dakikadan inmeye başladı. Zaman farkı öndeki yedili grup ile ana grup arasında 2 dakika 43 saniyeye indi. Ana grupta bulunan Konya Torku Şekerspor’lu bisikletçiler yine Turkuaz Mayo’nun sahibi İvalio Gabrovski’yi koruma altına almışlardı. Fark daha sonra 2 dakika 27 saniyeye indi. Grubun içinde Genel Ferdi klasmanda Gabrovski’nin rakibi durumunda bulunan Astana’dan Andrey Zeıts’in pozisyonu dikkat çekiciydi. Zira birinci İvalio Gabrovski ile Zeıts’in arasındaki zaman farkı 3 dakika 46 saniye idi.

Haberin Devamı

BİR TALİHSİZ KAZA DAHA

Sprint primine yaklaşılırken ana grup bir sporcunun vites değiştirirken neden olduğu kazada altı sporcu yaralandı. Tur içindeki doktorlar derhal sporculara müdahale ettiler. Ve düşen bisikletçiler yarışa yeniden devam ettiler.

SPRiNT PRİMLERİ

91.’inci kilometre geçilirken Katusha’dan Mikhail İgnatcev, Astana’dan Andry Zeıts ve Omega Pharma’dan İljo Keısse 5-3-1 şeklinde dağıtılan sprint primlerini paylaştılar. Şimdi gözler aynı etaptaki ikinci sprint primine çevrildi. Bu primde 111’inci kilometre geçilirken şu şekilde belirlendi: Omega Pharma’dan Keısse, Katusha’dan Ignatyev ve Europcar’dan Gaudin. Bu arada kazaya neden olan sporcularda ana grupa dahil oldular. Finişe 18 kilometre kala fark 1 dakika 39 saniye idi 3 kilometre kala da 1 dakika 16 saniyeye indi. Bu fark Gabrovski için bayağı iyi durumdu. Son 5 kilometre kala Iljo Keısse atak yaptı ve yedili gruptan 200 metre kadar arayı açtı. Bu arada ana grupta zaman farkını 40 saniyeye indirdi. Keısse bu anda farkı 10 saniye kadar açtı altı rakibinin önünde.. Fakat son virajı alamayan Keısse bu arada düştü bisikletinin zinciri çıktı. Buna rağmen bisikletini onaran Omega Pharma’lı bisikletçi son 50 metredeki atağı ile etabın birinciliği kazandı.

TUR YARIN 121 KİLOMETRELİK İSTANBUL-İSTANBUL ETABI İLE SONA ERECEK

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın koşulacak 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!