Kürekler asırlık yarış için Haliç'e inecek

Güncelleme Tarihi:

Kürekler asırlık yarış için Haliçe inecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 11:58

Oxford ve Cambridge Üniversiteleri arasında iki asra yakındır yapılan dünyanın en prestijli kürek yarışının aynısını, Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Kürek Takımı bu cumartesi Haliç’de gerçekleştirecekler.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Kürek Takımları; İngiltere’de Oxford ve Cambridge Üniversiteleri’nin iki asra yakın yaptıkları kürek yarışını gerçekleştirmek üzere 8 Ekim cumartesi günü Haliç’de buluşacaklar.
Yarış başlangıç noktasının Rahmi Koç Müzesi, bitiş noktasının ise Kadir Has Üniversitesi olarak belirlendiği 2 bin 500 metrelik yarış, saat 10:00’da başlayıp saat 10:20’da bitecek şekilde planlandı.

Üniversite olarak su sporlarına önem verdiklerini vurgulayan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “dünyada bu yarışın en eski örneği Oxford ve Cambridge arasında düzenleniyor. Bu yıl 157. si düzenlenen yarış, İngiltere’nin ve dünyanın en çok izlenen kürek yarışının aynısı Kadir Has ve Koç Üniversiteleri arasında Haliç’de gerçekleşecek” dedi.

İki üniversitenin kürek takımı arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan bu kürek yarışı dünyada en büyük tekne sınıfı olarak bilinen 8 tek kategorisinde yapılacak.

DİKKATLER HAMLA VE DÜMENCİLERDE

Adını; teknede 8 kürekçinin bulunmasından ve her sporcunun sağ veya sol olmak üzere birer kürek çekmesinden alan yarış; görselliği ve prestiji en kabul gören tekne sınıfı olarak kabul ediliyor. Ayrıca tüm dünyada ve Türkiye’de tekne yarışlarında ‘Şampiyona yarışları’ adı verilen yarışlar bu puan usulüne göre yapılıyor.

Her ne kadar kürek bir ‘ekip sporu’ olsa da; teknenin en önünde oturan ve tempo veren ‘hamla’ ile hamlanın önünde oturan ve teknenin gidiş yönünü kontrol eden ve ekibe komutları veren ‘dümenci’nin teknik becerisi yarışın kaderini belirleyecek gibi gözüküyor.

Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı’nda cumartesi yarışacak sporcuların isimleri ise şöyle: Onat Kazaklı, Besim Tolga Şahinoğlu, Veysi Kerem Engin, Eralp Özkanlı, Doğukan Bingöl, Sercan Parlakyıldız, Melikşah İşcan, Eray Cankır ve dümenci Ertuğrul Akayer.

Koç Üniversitesi Takımı ise şu isimlerden oluşuyor; Yusuf Berk Tosun, Furkan Yeşiler, Emre Gül, Oğuz Erdoğan, Seymen Ekinci, Gözay Yağız, Numan Ergün, Gökhan Özoğur (Kaptan), Alp Alper

 

 

 


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!