Kupa koleksiyoncusu 'Barcelona'

Güncelleme Tarihi:

Kupa koleksiyoncusu Barcelona
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta mücadele edeceği rakiplerinden FC Barcelona adeta kupa kolleksiyoncusu.

İspanyol ekibi, kurulduğu 1899’dan bu yana 16 kez lig, 24 kez de İspanya Kupası’nı müzesine götürdü. FC Barcelona ayrıca, 1992’de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanırken, 4 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 3 kez UEFA Kupası, 2 kez de Avrupa Süper Kupası’na sahip oldu.

Geçen sezon İspanya Ligi’ni Deportivo La Coruna’nın ardından 2. sırada tamamlayan FC Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, kurulduğu 1992-93 sezonundan bu yana 44 maç yaptı. Bu maçların 21’ini kazanan Katalan ekibi, 12 kez berabere kaldı, 11 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

HOLLANDA MİLLİ TAKIMI GİBİ

FC Barcelona, kadrosundaki 7 Hollandalı milli oyuncuyla adeta Hollanda Milli Takımı görüntüsü veriyor.

Hollanda Milli Takımı’nın etkili oyuncuları Frank de Boer, Roland de Boer, Marc Overmars, Boudewijn Zenden, Philip Cocu, Patrick Kluivert ve Michael Reiziger, FC Barcelona’nın başarısı için ter döküyor.

Bu arada FC Barcelona, sezon başında Arsenal’in yıldız futbolcusu Fransız Emmanuel Petit’yi, Overmars ile birlikte transfer ederek, kadrosunu daha da güçlendirdi.

İspanyol ekibinde bu futbolcuların dışında birer de Fransız, Portekizli ve Brezilyalı futbolcu yer alıyor.

FC Barcelona’nın 2000-01 sezonu kadrosu şöyle:

Francescu Arnau, Rivaldo Vitor Bolba (Brezilya), Frank de Boer (Hollanda), Richard Philppe Dutruel (Fransa), Simao Pedro Fonseca (Portekiz), Gabriel Garcia de la Torre, Xavi Fernandez, Gerard Lopez, Marc Overmars (Hollanda), Carles Puyol, Boudewijn Zenden (Hollanda), Sergi Barjuan, Philip Cocu (Hollanda), Ronald de Boer (Hollanda), Abelardo Fernandez, Daniel Garcia, Josep Guardiola, Patrick Kluivert (Hollanda), Luis Enrique Martinez, Emanuel Petit, Michael Reiziger (Hollanda).

Teknik direktörlüğünü İspanyol Lorenzo Serra Ferrer’in yaptığı FC Barcelona, maçlarını 98 bin 109 seyirci kapasiteli Nou Camp Stadı’nda oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!