Kulüpler Birliği Toplantısı'nın perde arkası

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler Birliği Toplantısının perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 20:42

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Futbol Federasyonu'na genel kurula gitmesi yönünde tavsiye kararının oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. 10 kulüp seçime gidilmesi yönünde oy kullanırken, 7 kulüp ise hayır oyu verdi.

Erken seçimi istemeyen ya da Haziran'dan önce seçim olmamasından yana görüş bildirenler şöyle:
İBRAHİM KIZIL (Gaziantepspor)
LEVENT KIZIL (Bursaspor)
ALİ İPEK (Denizlispor)
İLHAN CAVCAV (Gençlerbirliği)
CEMAL AYDIN (Ankaragücü)
İBRAHİM HACIOSMANOĞLU (Trabzonspor)
İbrahim Hacıosmanoğlu'na vekalet veren (Beşiktaş)

Seçim tavsiyesinde bulunanlar ise şöyle:
ÖZHAN CANAYDIN (Galatasaray)
RECEP MAMUR (Kayserispor)
EKREM CENGİZ (Ç.Rizespor)
AHMET GÖKÇEK (Ankaraspor)
AHMET ŞAN (Konyaspor)
EROL BEDİR (Erciyes)
SEDAT PEKER (Antalya)
MECNUN ODYAKMAZ (Sivaspor)
TUNCER ERDOĞAN (Vestel Manisaspor)
RECEP HACI EYÜPOĞLU (Sakaryaspor)

FENERBAHÇE HAKLI ÇIKTI
"Kulüpler Birliği'nde birlik yok" diyen Fenerbahçe kanadı haklı çıktı. Kulüpler 10'a 7 olarak bölünürken olağanüstü erken seçim için gerekli %40 oranındaki imzanın da toplanamayacağı görüldü.

İMZA TOPLANIRSA SEÇİM İSTEYENLER 59’DA KALIR
Genel Kurula gitmek için 90 delegenin imzasının gerektiği ortamda kaba bir hesap yapılırsa toplanabilecek imza sayısının 59 olabileceği ortaya çıkıyor.

Erken seçim tavsiyesinde bulunan 10 Kulüpten Galatasaray'ın 7, diğer 9 kulübün 5'er oyu bulunuyor. Fenerbahçe'nin de Ulusoy yönetimi aleyhinde olduğunu düşünürsek 7 oy da oradan gelecek. Yani toplamda 59 olacak. Taban birlikleri, 2. lig ve 3. lig kulüplerinin ise 1 yıl önceki son seçimde de olduğu gibi büyük çoğunluğu Ulusoy’dan yana.

KALEM KAĞIT ALINDI, HESAP KİTAP BAŞLADI

Toplam 236 delegeyi biraz açacak olursak; A Kategorisinin 36, B Kategorisinin 36, 3. ligin 12, taban birliklerinin 54, 4 büyüklerin 7'şer ve diğer kulüplerin 5'er oyu olduğunu görürüz.

Fenerbahçe ile seçim tavsiyesinde bulunan 10 kulübün 59 oyuna, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in en az 30 daha eklemesi lazım ki genel kurul kararı alınsın. Yani toplam oy oranının %40'ına ulaşılsın. Seçim için ise yarıdan bir fazla oy gerikyor. Yani 236'nın yarısı olan 118'den bir fazlası olan 119.

FEDERASYONUN ERKEN SEÇİM KARARI ALMA NİYETİ YOK

Bu gelişmeleri yakından takip eden Futbol Federasyonu'nun kulüplerde belirgin bir birliğin sağlanmaması durumunda erken seçim kararı almayacağı öğrenildi.

Görevlerinin başında olduklarını belirten yöneticiler, Şahin genel kurul isterse, bu sürecin en az 3.5 süreceği, ve Federasyonun bunu ağırdan alacağı da düşünceler arasında. Milli maçlar ve liglerin sonunun yaklaşması ise olası bir erken seçimi Haziran ayına kadar sarkıtır. Haziran ayındaki mali kurulda ise erken seçim bir kez daha gündeme gelebilir. Burada da güven oylaması yapılır.

GÖZLER BAKAN ŞHİN'E ÇEVRİLDİ
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in bu karardan sonra tutumu merakla bekleniyor. Endonezya’da gezide bulunan Şahin, Perşembe günü mesaisine futboldaki bu gelişmelere ilişkin değerlendirme ile başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!