Küllerinden doğdu

Güncelleme Tarihi:

Küllerinden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2004 01:39

5 bin metrede başarısız olduğu için morali bozulan ve geceyi hiç uyumadan, yemek yemeden geçiren atletimiz 1500 metre seçmelerinde yüzümüzü güldürdü. Son 200’e 11. sırada giren Elvan, müthiş bir atakla ilk 5’e girdi.

İŞTE gerçek Elvan bu... Önceki günkü kadınlar 5 bin metre yarışında 12. olarak tüm dünyayı şaşkına çeviren ve ‘bitti, tükendi’ yorumları yapılan genç atletimiz, 1500 metrede ilk turu geçmeyi bildi. Madalyasız kapadığı 5 bin metre yarışı sonrası geceyi uykusuz ve yemek yemeden geçirmiş olmasına karşın, moral bozukluğunu biraz olsun üzerinden atmış gözüken Elvan Abeylegesse, 4:06.42’lik derecesiyle serisinde 5. sırayı alıp, yarı finale çıktı.

Moral bozukluğu ve ruhsal çöküntü nedeniyle 1500 metreden çekilmesi gündeme gelen Elvan, dün saat 15.00’te kesin kararını verip yarışacağını açıkladı. Hemen yarış için başvurusunu yaptıran genç atletimiz, saat 20.30’da da 1500 metre seçmelerinin ilk serisinde piste çıktı.

Yine yavaş bir tempoda başlayan yarışın 400 metresi 1:07.84’le geçilirken, Elvan 12. sıradaydı. Temponun giderek yükseldiği yarışta 800 metre 2:15.78’le geçildi, Elvan da hızını artırıp 9. sıraya kadar çıktı. Ancak gruptaki tempo yeniden yükselince atletimiz, 1200 metre geride bırakılırken, 11. sıraya geriledi.

Herkesin umudunu kestiği anda Elvan, müthiş bir atağa kalktı. Son 200’de rakiplerini bir bir geçmeye başlayan rekortmen atletimiz, finişe 50 metre kala hızını daha da artırıp, 4:06.42 ile beşinciliği elde etti. Bu seride, Rus Tatyana Tomashova 4:06.06 ile birinci olurken, aynı dereceyi yapan Ukraynalı Nataliya Sydorenko Tobias, fotofinişle ikinci ilan edildi. Yarışta, İspanyol Nuria Fernandez de 4:06.29 ile üçüncülüğü kazandı. 3 seri üzerinden koşulan 1500 metre seçmelerinde ilk 5’e giren atletler ile en iyi 9 dereceyi yapanlar yarı finale kaldı. Yarı final yarışı 2 seri halinde yarın yapılacak.

NE DEDİLER?

Ertan Hatipoğlu (Antrenör):

İşte Elvan bu

Büyük balığı önceki gün kaçırdık. Ama umuda yolculuk devam ediyor. Büyük şoktan sonra güzel bir yarış çıkaran kızımı kutluyorum. İşte gerçek Elvan bu.

Mehmet Atalay (GSGM):

Madalya sinyali

Elvan’ı yeniden kazandık. Saat 15.00’te yarışmaya karar verip, ülkemiz için koşan bu cesur yürekli kız, müthiş bir mücadale örneği gösterdi. Madalya alacağının sinyalini de verdi.

Mehmet Yurdadön (Fed.Başkanı)

Moralsizliğini aştı

Tüm olumsuzluklara rağmen, Elvan çıkıp, müthiş mücadele örneği gösterdi ve ilk 5’e kaldı. En büyük endişemiz Dünya Şampiyonası’na moralsiz gidecek olmasıydı.

Elvan: Artık kafam boşaldı

ELVAN Abeylegesse,
kendisini iyi hissettiği için 1500 metre yarışına katılmaya karar verdiğini belirterek, ‘Büyük konuşmak güzel değil. Hocam bana ‘Korkma, çık koş Türk halkı senin arkanda’ dedi. İlk 5’e girdiğim için mutluyum. Artık kafam boşaldı. 5 binde Türk halkını üzdüm. Onlar beni seviyor bende onları seviyorum ve 1500’de sevindireceğim’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!