Kuddusiler komedyası

Güncelleme Tarihi:

Kuddusiler komedyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 22:26

‘Benim oturduğum yerden net birşey gözükmüyor.’ - Aragones (Fenerbahçe Teknik Direktörü maç sonrası tartışmalı pozisyonlarla ilgili soruları cevaplarken belki de başka konularda ipuçları veriyor)

Haberin Devamı

FIFA sıralamasında son güncellemede 10. sıradaki ülkenin adı süper kendi dizel liginin ilk yarısı tam yarısına gelmeden sona eriyor bu hafta. Sonun baÅŸlangıcını Konya’da ‘yer yer seyircilerin’ önünde Konyaspor ve Fenerbahçe yaptı. Hani çok saçma bir filmi daha ne kadar saçmalanacak diye izlemeye devam edersiniz de her seferinde yeni gelen hatalarla sizi ÅŸaşırtır ya, demek bu sezonun kaderinde de böyle bir bitiÅŸ varmış.Â

Edip Uras yazıyor

Fenerbahçe’nin sıkıcı deplasman maçları için federasyonumuzun bulduğu son çare olaya biraz eğlence katmak ve futbolumuzun marka değerini ve reytingini arttırmak için Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi olmuş. Başarısız da olmadılar, sinir bozucu derecelere varan bir eğlence içinde maçı izledik tüm ülkece. Futbolu futboldan başka herşeyiyle konuşan bu coğrafyada bir 90 dakika daha akıllarda sadece Kuddusi Hoca ile kalacak büyük ihtimalle.

Haberin Devamı

Konya’nın çok da futbol oynanası gözükmeyen zemininde temkinli başlandı maça. Fenerbahçe deplasman maçlarının yazıları birbirine gittikçe ve kaçınılmaz olarak benzemesinden her şeyden önce bir futbolsever olarak şikayetçiyiz. Ankaragücü, Denizli ve Konyaspor maçlarının oyun şablonları Fenerbahçe açısından neredeyse aynı. Aragones ya çok başarılı olduğunu düşündüğü için vazgeçmiyor ya da elindeki malzemeden ortaya çıkacağın bu olduğuna inanmış. Ev sahibi takımlar da kadrolarındaki isimler ne olursa olsun, sanki aynı hocanın talebeleri gibi bu oyuna ayak uydurmaya, benim bir puanım iyidir sloganına bağlı kalmaya devam ettiğinden biz de sürekli aynı maçı izliyormuş gibi oluyoruz.

Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi bu geceye renk katmasa yine böyle olacaktı. Sağolsunlar varolsunlar. Fenerbahçe’nin ilk golü özellikle hemen sonrasıyla çeşitli komedi kliplerinde eskimeden oynatılabilir jenerik gollerden oldu. Soldan Alex’in ortasında Konyaspor kalecisi topu yumrukları ile ofsayt olmayan Önder’in koluna çarptırınca top ağlara gitti. Kuddusi Müftüoğlu çok kararlı bir ifade ile ‘el’ gösterip kale alanına yöneldi, çift vuruş için kolunu kaldırdığında bir de baktı ki yardımcı orta yuvarlağa koşuyor. Yavaş çekimde yardımcının ‘ofsayt değil’ dediğini görüyoruz, Fenerbahçeliler Kuddusi Hoca’ya yardımcı hakemi gösterirken, O da golü elle atıldığı için iptal ettiğini unutup ofsayt değil diye geçerli sayıyor. Fenerbahçeliler sevinçle orta yuvarlağa koşuyor, bu kez Konyasporlular Hoca’nın yanında. İnanmayacaksınız ama Kuddusi Hoca’nın ifadesi yine çok kararlı. Bütün bunlar içinde Önder Turacı’nın topun ağlara gitmesine hiç sevinmemesi ve görev bölgesine dönüyor olması Müftüoğlu dahil kimsenin dikkatini çekmiyor.

Haberin Devamı

Birdenbire yenik duruma düşen Konyaspor’un aklı başına gelene kadar Guiza’nın güzel asisti Deivid’in akıllı vuruşu ile birleşip aradaki farkı ikiye çıkarıyor ve devreye giriyoruz.

İkinci yarı önde olan Fenerbahçe işi ağırdan alıyor ancak Konyaspor devre arasını iyi değerlendirmiş, maça yükleniyor. Yavan giden futbola rağmen Konyaspor farkı indirecek hamleler yapıyor ve Veysel’in vuruşunda kaleci Volkan’ın müdahale ettiği top Fenerbahçe kalesinin tavanına doğru yollanıyor. Yardımcı hakemlerin maç öncesi çekiştirip durduğu ağlar meğerse delikmiş, hakem üçlüsünün eğlence anlayışı farklı, top aynen devam ediyor, Kuddusi Müftüoğlu golü veriyor ama kaleci Volkan mahalle maçlarından sahneler oynuyor, ‘girmedi hocam!’, ‘taşın üstünden geçti valla!’ bile diyebilir. Bu maçta her şey olur...

Haberin Devamı

Konyaspor diğer Anadolu olarak kalmaya mahkum takımlar gibi kazanmayı baştan düşünmedi, ikinci yarıdaki futbolu ilk yarıda oynayabilse belki sonuç farklı olabilirdi, korktular, bir puana razıydılar. Fenerbahçe kazanarak devam etmesine rağmen devreyi başladığı gibi bitirdi. Yanlışlıklar komedyası devam ediyor, Fenerbahçe kötü olmasına rağmen üç puanları aldı ancak yenildiği maçlarla kazandıkları arasındaki farklar çok fazla değil.

Bu maçtan arda kalan malzeme ancak Erman Hoca’nın çok eğlendirici bir programı çıkarır. Türk futbolunun marka değeri mi dediniz? Olmayan şeyin markası olur mu sizce?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!