Kraliyet sarayı

Güncelleme Tarihi:

Kraliyet sarayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 01:41

Sarı kırmızılılar toplamda 15’inci kez gol kralı çıkararak ezeli rakibi F.Bahçe’yi yakaladı.

Haberin Devamı

Sezonu 24 golle zirvede bitiren Burak, hem 14 yıl sonra üst üste gol krallığı yaşayan ilk, hem de farklı takımlarda krallık tacını takan 2’nci futbolcu oldu.

SPOR Toto Süper Lig’de Galatasaray şampiyon olurken, Burak Yılmaz da tarihe geçti. Dün akşam eski takımına attığı ile ligde 24 kez fileleri havalandıran yıldız futbolcu bir kez daha gol krallığını kazandı. Burak, geçen sezon da Trabzonspor forması ile 33 gol atarak gol kralı olmuştu. Ancak milli futbolcunun bu sezon giydiği tacın hem kendisi hem de kulübü için farklı anlamları da var.

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN YOLUNDA

SARI kırmızılı futbolcu, ligde tam 14 sezon sonra üst üste gol kralı olan ilk oyuncu unvanını alacak. Süper Lig’de en son yine Galatasaray’dan Hakan Şükür üst üste gol kralı olmuştu. Sarı kırmızılıların unutulmaz golcüsü 1996-97, 1997-98 ve 1998-99 sezonlarında gol krallığını almıştı. Burak Yılmaz aynı zamanda lig tarihinde iki farklı takımda gol kralı olan 2. futbolcu unvanını da elde etti.

/images/100/0x0/563d342af018fb32c8ee0db0

Haberin Devamı

TANJU’NUN TAHTINA GÖZ DİKTİ

DAHA önce Tanju Çolak Galatasaray (2 kez), Samsunspor (2 kez) ve Fenerbahçe formaları altında gol kralı olmayı başarmıştı. Bunun dışında lig tarihinde en çok gol kralı olan takımlar sıralamasında Galatasaray da Burak Yılmaz sayesinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yakaladı. Her iki takım da 2012-13 sezonunun ardından toplam 15’er kez gol kralı çıkarmış oldu.

Gole sevinmedi

G.SARAY’a sezon başında Trabzonspor’dan transfer olan Burak Yılmaz, dün akşam eski takımına attığı golden sonra sevinmedi.

Melo veda mı etti?

SATIN alma opsiyonu kullanılmadığı için G.Saray’a kırgın olan Melo, dün oyundan çıkarken tribünlere veda eder gibiydi. Brezilyalı futbolcu, sakatlığının ardından kenara gelirken  duygusal anlar yaşadı. Sarı kırmızılı yıldız önce saha ortasında stadın 4 tarafına da sıra ile elini kalbine götürerek eğildi. Ardından Eboue ve Hamit’e sarılarak oyun alanından ayrıldı. Melo’nun bu hareketi veda mesajı gibi algılandı.

/images/100/0x0/563d342af018fb32c8ee0db2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!