Kral Fener'e doğru

Güncelleme Tarihi:

Kral Fenere doğru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yıldırım: Denizli istesin hemen alayım

G.Saray, Hakan’ı 8 trilyona satış listesine koydu... İpler kopuyor

G.Saray Yönetimi’nden, Hakan’ın menajerlerine: ‘Biz Hakan’ı iki dakika önce satış listesine koyduk, sizinle görüşemeyiz’

Bu sözler Dereağzı’na ulaştığında, Aziz Yıldırım şunları söyledi: ‘Denizli istesin Hakan’a Fenerbahçe formasını giydireyim’

Sürpriz gelişmeler...

Galatasaray dün Hakan Şükür'ü 13 milyon dolar (yaklaşık 8 trilyon TL) karşılığında satış listesine koydu ve bu gelişme üzerine Fenerbahçe devreye girdi. Florya Tesisleri'nde öğlen saatlerinde başlayan Hakan Şükür pazarlığı, saat 18.00'de Galatasaray yöneticileri tarafından sona erdirildi ve Hakan, federasyona bildirilen satış listesinde yer aldı.

Hakan Şükür'ün menajerleri Mehmet Şen ve Mehmet Soykök dün öğleden sonra Florya'ya gelerek iç transfer görüşmesi için yöneticilerle masaya oturdular. Yaklaşık iki saat süren görüşmede taraflar birbirlerine tekliflerini ilettiler. Hakan'ın menajerleri düşünmek için süre istedi, yöneticiler ise saat 18.00'de bonservis bedellerini federasyon'a iletmeleri gerektiğini söyleyerek bu saate kadar gelmelerini istediler.

Saat 18.00'e kadar bekleyen transfer komitesi aynı saatte Hakan Şükür, Tolunay ve Ufuk'un bonservislerini federasyona bildirdi. Saat 18.02'de Florya'ya gelen menajerlere yöneticiler bonservis bedellerinin Federasyon'a bildirildiğini söyledi. Menajerler, birlikte tesislere geldikleri Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan'la birlikte Florya'dan ayrıldı.

Bu gelişmelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Ali Dürüst, bonservis bedellerinin federasyona bildirildiğini belirterek, ‘‘Biz bundan sonra federasyona karşı olan sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Hakan'ın menajerleri ile görüştük, bize bir teklif ilettiler, biz de bir teklif ileterek süre verdik.

Ancak zamanında gelmediler ve satış listesine koymak zorunda kaldık. Zaten yaptığımız teklife hayır diyeceklerini bize ilettiler. Ama bu demek değildir ki Hakan'ı gözden çıkardık. Geçen sezonda Bülent böyle olmuştu ve satıştan kaldı, bu sene de sözleşme imzaladı.’’

Dürüst, Hakan'a senelik maç başı alacaklarıyla birlikte net 2.5 milyon, iki senelik 5 milyon dolar önerdiklerini belirterek, ‘‘Bu teklifimizi kabul etmediler ve bize iki sene için net, maç başına bölünmeden 4.5 milyon dolar istediklerini ilettiler. Bundan sonra görüşme olacağını sanmıyorum’’ dedi.

Florya'daki sıcak saatlerin ardından bomba açıklama, akşam F.Bahçe Başkanı Yıldırım'dan geldi. Dün akşam yapılan toplantıda Hakan'ın satış listesine konulduğunu öğrenen F.Bahçe Yönetimi, Hakan'a talip olabileceklerini açıkladı. Yıldırım, ‘‘Mustafa Denizli isterse Hakan'ı alırız. Fenerbahçe olarak alamayacağımız futbolcu yok. Bunu daha önce Baliç'i 9 milyon dolara alarak göstermiştik. Fenerbahçe'nin mali sorunu yok. Hakan'ın fiyatı da çok yüksek bir rakam değil’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!