Kost Rika 1-0 İtalya

Güncelleme Tarihi:

Kost Rika 1-0 İtalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 18:35

2014 FIFA Dünya Kupası'nın flaş takımlaırndan Kosta Rİka D Grubu'ndaki ikinci maçında İtalya'yı 1-0 mağlup etti ve ikinci turu garantiledi.

Haberin Devamı

İngiltere ve Uruguay gibi devlerin olduğu ve turnuvanın en zorlu grubu olarak nitelendirilen D Grubu'ndan çıkmayı 2. maçta garantileyen Kosta Rika, bu sonuçla ilk iki maçını kaybeden İngiltere'nin de turnuvaya veda etmesine neden oldu.

MAÇTAN KARELER

D Grubu'ndan çıkacak son takımı belirleyecek maçta 24 Haziran'da Uruguay ile İtalya karşılaşacak. Kazanan ikinci tura yükselecek. İngiltere ise Brezilya'daki son maçında Kosta Rika ile formalite maçına çıkacak.

KADROLAR:

Stat:
Pernambuco Arena
Hakemler: Enrique Osses, Carlos Astroza, Sergio Roman (Şili)
İtalya: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Matteo Darmian, Ignazio Abate, Antonio Candreva (Dk. 57 Lorenzo Insigne), Thiago Motta (Dk. 46 Antonio Cassano), Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio (Dk. 69 Alessio Cerci), Mario Balotelli
Kosta Rika: Keylor Navas, Michael Umana, Junior Diaz, Giancarlo Gonzalez, Oscar Duarte, Cristian Gamboa, Celso Borges, Christian Bolanos, Yeltsin Tejeda (Dk. 68 Jose Cubero), Bryan Ruiz (Dk. 81 Randall Brenes), Joel Campbell (Dk. 74 Marcos Urena)
Gol: Dk. 44 Bryan Ruiz (Kosta Rika)
Sarı kartlar: Dk. 69 Mario Balotelli (İtalya), Dk. 71 Jose Cubero (Kosta Rika)

MAÇIN AYRINTILARI

Maçın son 5 dakikasına girilirken İtalya gol için gereken baskıyı bir türlü kuramıyor...
Dk. 53:
Pirlo'nun muhteşem frikiğini Kosta Rika kalecisi Navas güçlükle çeldi..
İkinci 45 dakika başladı...

İlk yarı 1-0 Kosta Rika lehine sona erdi.
Dk. 44: Kosta Rika'nın golcüsüs Bryan Ruiz sahneye çıktı ve takımın öne geçirdi..
1-0
Dk. 7:
Maçın ilk tehlikesi Kosta Rika kornerinde İtalya kalesinde yaşanıyor.
Mücadeleye İtalyan futbolcular başladı...

Haberin Devamı

İtalya gruptaki ilk maçında İngiltere'yi 2-1 yenerken, Kosta Rika da büyük bir sürprize imza atarak, Uruguay karşısında sahadan 3-1 galip ayrıldı.

İtalya'nın CONCACAF'a ilk mağlubiyeti

İtalya, Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler (CONCACAF) milli takımlarıyla Dünya Kupası'nda yaptığı maçlarda bugünkü Kosta Rika maçına kadar yenilgi yüzü görmemişti. . "Gök Mavililer", CONCACAF takımlarıyla yaptıkları 7 maçın 4'ünü kazanırken, 3 kez de berabere kalırken bugün ilk mağlubiyetini Kosta Rika'dan aldı..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!